Mali grad

Žulj tedna

18.08.2015

 

Ker je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

VPRAŠANJE

Občan se je po dolgem času s kolesom spet odpravil v Kamniško Bistrico. Takoj ob izviru, kjer sicer pričaka gostoljubna klop in stojalo za kolesa, ga je neprijetno presenetil poln koš za odpadke in poleg njega še vsaj enkrat toliko smeti. Bil je torek ob 18. uri. Niti pomisliti si ne upa, kako izgleda ta isti koš med vikendom. 15 metrov stran se nahaja stojnica s turističnimi informacijami. Na žalost taka "malenkost" pusti slab vtis na sicer prekrasen izvir Bistrice.

ODGOVOR OBČINSKE UPRAVE

Za praznjenje koša za smeti na počivališču, neposredno ob izviru Kamniške Bistrice, je zadolženo Planinsko društvo Ljubljana Matica. Glede tega jih je Občina Kamnik že večkrat opozorila in tudi tokrat smo opozorilo ponovili. Občina Kamnik se zaveda problema s smetmi v Kamniški Bistrici, ki nastane v poletni sezoni, ko se število obiskovalcev močno poveča, zato vsako poletno sezono, med majem in oktobrom, na parkirišče dodatno postavimo dva zabojnika za zbiranje odpadkov.

Zabojnika tudi redno praznimo in v zvezi s tem plačujemo tudi vse stroške. Zabojnikov za odpadke in košev za zbiranje smeti  je v Kamniški Bistrici dovolj, problem s čiščenjem košev za smeti pa bomo naslednjo poletno sezono poskušali bolje rešiti in določiti društvo ali posameznika, ki bo zadolžen za praznjenje košev na celotnem območju Kamniške Bistrice.

Res pa je, da bi tudi obiskovalci sami lahko pripomogli k lepši podobi doline, in sicer tako, da smeti ne mečejo v naravo, ne odlagajo nevarnih odpadkov, ali pa smeti odnesejo domov in jih tam odložijo v zabojnike za odpadke. Za čisto in lepo naravo se moramo potruditi prav vsi.


<< Nazaj | Novice