Mali grad

Žulj tedna

15.03.2016

 

Žulj tednaKer je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

Vprašanje

Občanko zanima, kako bo z izvajanjem koncesijske ginekološke dejavnosti v Kamniku, saj se bo koncesionarka v prvi polovici leta upokojila.

Odgovor občinske uprave

Na Občino Kamnik se v zadnjem času obračajo pacientke koncesionarke, ki v Kamniku opravlja dejavnost s področja ginekologije. Koncesionarka je v letu 1994 s takratnim Ministrstvo za zdravstvo podpisala koncesijsko pogodbo za nedoločen čas. Koncesionarka se namerava tekom letošnjega leta upokojiti, kar pomeni, da bi lahko več kot 6000 pacientk ostalo brez potrebne zdravstvene oskrbe.

Občina Kamnik je v začetku letošnjega leta s strani Ministrstva za zdravje prejela dopis, da ima koncesionarka podpisano pogodbo z ministrstvom in da je le-to stvarno pristojno za upravne postopke v zvezi s konkretno koncesijo.

Zaradi potrebe, da se v najkrajšem možnem času razjasnijo postopki o nadaljnjem izvajanju ginekološke dejavnosti v naši občini, smo pretekli teden ponovno opozorili pristojno ministrstvom, da v najkrajšem možnem času posredujejo vse relevantne informacije na kakšen način se bo po upokojitvi koncesionarke izvajala dejavnost s področja ginekologije za njene pacientke.

Glede na veliko število opredeljenih pacientk, se vsekakor ne sme zgoditi, da bi le-te v nekem trenutku ostale brez ustrezne zdravstvene oskrbe.


<< Nazaj | Novice