Mali grad

Žulj tedna

14.11.2017

 

Žulj tednaKer je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

Vprašanje

Občana zanima, ali je možno na kamniških Žalah za ločeno zbiranje odpadkov namestiti tudi zabojnika za embalažo in ostale odpadke. Poskrbljeno je namreč za sveče in biološke odpadke, po njegovem mnenju pa manjkata še zgoraj navedena zabojnika, saj jih imajo tudi na nekaterih drugih pokopališčih sosednjih občin.

Odgovor občinske uprave

Komunalno podjetje Kamnik d. d., ima kot upravljavec kamniških Žal na omenjenem pokopališču nameščene zbiralnike za ločeno zbiranje odpadkov. Tako ima nameščene zbiralnike za odpadne nagrobne sveče, ki se zbirajo ločeno zaradi svoje kompleksne sestave, zabojnike za biološke odpadke ter kontejnerski zabojnik za mešane odpadke.

Glede na dejstvo, da mora biti videz pokopališča urejen za obiskovalce pokopališča in slediti ekološki strategiji, bo upravljavec Komunalno podjetje Kamnik d. d., pobudo občana obravnaval ter pristopil k namestitvi oziroma zamenjavi kontejnerskega zbiralnika za odpadno embalažo in ostale odpadke.

Obenem pa upravljavec poziva in prosi obiskovalce kamniških Žal naj ne prinašajo in odlagajo ostalih odpadkov, ki niso nastali ob njihovem obisku pokopališča.


<< Nazaj | Novice