Mali grad

Žulj tedna

14.06.2016

 

Žulj tednaKer je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

Vprašanje

Občanka se je obrnila na Občino Kamnik zaradi ne zaklepanja vrat otroškega igrišča v njeni soseščini po končanem obratovalnem času. Moti jo, da delavci, že dlje časa ne opravljajo svojega dela, kar pomeni, da so obiskovalci še vedno na otroškem igrišču in motijo javni red in mir, ura pa je že čez deseto zvečer.

Odgovor občinske uprave

Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik vzdržuje 14 igrišč. Za igrišča skrbijo delavci zaposleni preko javnih del in svoje delo opravljajo dobro. Zato nas navajanje občanke žalosti. V dokazilo, pripenjamo tudi dnevnik odpiranja in zapiranja, ki ga vodijo naši delavci, v katerem se lepo vidijo tudi ure odpiranja in zapiranja.

Res je, da papir vse prenese, vendar pa se moramo zavedati, da vseh 14 igrišč ni mogoče zapreti naenkrat in da so nekatera posledično potem odprta dlje kot druga. Dejstvo je tudi, da imamo na nekaterih igriščih (med njimi tudi igrišče ob hiši občanke) probleme z večernimi gosti, ki jih je težko prepričati, da zapustijo igrišče. Prerekanje nam vzame kar precej časa, še posebno v poletnih mesecih, ko se gostje še toliko raje zadržujejo na igrišču in uveljavljajo svoj prav, so večkrat kot ne žaljivi in še bi lahko naštevali. Zato v primeru, da nam gostov oziroma mladine ne uspe prepričati k odhodu, pokličemo tudi policijo.

Večkrat se je že zgodilo, da nočni obiskovalci preplezajo ograjo in nam delajo škodo in posledično pride do mnenja, kot je občankino, da delavci ne opravljajo svojega dela. A preko narave ljudi žal ne moremo iti. Naši delavci z lepo besedo večkrat kot ne, ne pridejo daleč. In verjemite, trudijo se.

Zato naprošamo vse občanke in občane, da v primeru, ko opazijo kršenja na igriščih, o tem obvestijo pristojne organe, ki so dolžni poskrbeti za red in mir. Le tako bomo skupaj lahko nekaj dosegli.


<< Nazaj | Novice