Mali grad

Žulj tedna

14.04.2015

 

Ker je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

VPRAŠANJE

Občana zanima kaj se dogaja z otroškimi igrišči v Kamniku. Včasih so bila to čudovito urejena igrišča, kjer so se otroci brezskrbno igrali, danes pa so ta igrišča vse bolj zanemarjena. Koši so polni smeti, smeti ležijo po zelenci, nihče več ne zaklepa otroških igrišč, trava je popolnoma uničena ali je sploh ni več, ker večji otroci igrajo nogomet, kar pa je seveda zelo nevarno,  za manjše otroke, ki se nahajajo na igrišču. Včasih, ko so za igrišča skrbeli ljudje iz neposredne okolice so bila ta urejena in nadzorovana, danes pa so katastrofalna. Sprašujem vas ali je res tako težko vzpostavit red in čistočo kakršna je bila včasih?

ODGOVOR OBČINSKE UPRAVE

Zavod za turizem in šport v občini Kamnik vzdržuje 14 otroških igrišč v kamniški občini. Za igrišča so v letu 2014 skrbeli delavci zaposleni preko javnih del. Poleg vsakodnevnega odklepanja in zaklepanja, ki je bilo po naši podatkih potekalo brez problemov, so opravljali tudi pregled igrišč in skrbeli za čistočo. Ure zaklepanja pa niso bile vedno iste, lahko tudi po 22. uri. Prav tako so skrbeli za košnjo igrišč. Le-ta je v preteklem letu zaradi velike količine padavin potekala skoraj tedensko. Prav tako smo poskrbeli za ureditev žive meje in preveč razraščenih dreves. Zavod za turizem in šport v občini Kamnik se z danimi sredstvi trudi urediti otroška igrišča po vseh standardih, ki jih zahtevajo zakoni. V preteklosti, ko so se igrišča gradila, standardi, ki veljajo sedaj, načeloma niso bili upoštevani, kar za Zavod za turizem in šport v občini Kamnik pomeni ogromen strošek.

Zavedamo se problema igranja starejših otrok, mladine, na igriščih in posledično tudi uničevanja zelenice in ograje. Na žalost ti otroci v strnjenih naseljih (predvsem Klavčičeva ulica in Ljubljanska cesta) nimajo možnosti igranja na drugih igriščih, zato jim nimamo srca prepovedati igre na teh igriščih, še posebej, kjer imajo prostor za igre z žogo. Odgovornost pa je seveda na samih otrocih in predvsem njihovih starših, da se igrajo v okviru danega prostora in da poskrbijo za varnost manjših otrok.

Na Zavodu za turizem in šport v občini Kamniku se bomo še naprej trudili za vzpostavljanje reda in čistoče na vseh otroških igrišči, če pa zasledite kakršne koli nepravilnosti na igriščih, vas prosimo, da slikovno gradivo nemudoma posredujete na elektronski naslov tic@kamnik-tourism.si ali pa se oglasite na sedežu Zavoda (Glavni trg 2), kjer bomo skupaj poskušali rešiti nastali problem.


<< Nazaj | Novice