Mali grad

Žulj tedna

13.12.2016

 

Žulj tednaKer je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

Vprašanje

Občanko zanima, kdo je odgovoren za red in varnost na kamniškem drsališču. Kot navaja, se otroci po drsališču lovijo in se zaletavajo drug v drugega.

Odgovor občinske uprave

Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik je na javnem naročilu za postavitev drsališča z dodatno ponudbo izbralo podjetje Kota d. o. o.

V razpisnih pogojih je bilo navedeno, da mora izvajalec zagotoviti osebje za obratovanje in dnevno oskrbo drsališča ter izvajanje programa na ledu (izposoja drsalk, čiščenje ledu, čiščenje okolice-smeti in snega, vzdrževanje drsališča, skrb za varnost na in ob ledu, osebje v premičnem gostinskem obratu in izposojevalnici drsalk). Na drsališču je čez teden zaradi obveznosti otrok (šola in vrtec) povečini manj obiska, ob vikendih pa je le-ta večji, zato je po navedbah izvajalca poskrbljeno za varnost drsalcev.

Kot nam je povedal izvajalec, so v letošnji sezoni že opozorili nekaj uporabnikov drsališča, ki niso upoštevali reda na drsališču. Prav tako so nekaterim tudi prepovedali nadaljnje drsanje.

Ker je drsališče manjše, ga žal ne moremo razdeliti na dva dela in s tem omogočiti razdelitev drsališča na drsalce začetnike in drsalce, ki že bolje drsajo. V primeru učenja drsanja predlagamo vsem uporabnikom, da drsališče uporabljajo v manj obiskanih urah, med tednom ali pa med vikendom v dopoldanskih urah.


<< Nazaj | Novice