Mali grad

Žulj tedna

12.09.2017

 

Žulj tednaKer je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

Vprašanje

Občanka je opazila, da sicer Občina skrbi za cvetlična korita, a v njih že kmalu ni več rož. Kam "izginjajo"?

Odgovor občinske uprave

Tudi na Občini Kamnik smo ugotovili, da zasajene rastline hitro dobijo »noge in krila«. V hortikulturnih nasadih se vsakoletno pojavljajo odtujitve oziroma kraja zasajenih rastlin, tako v javnih nasadih kot tudi v cvetličnih koritih. S tem je podoba hortikulturnih zasaditev okrnjena in nemalokrat kazi podobo same zasaditve v občini Kamnik. Odtujitve oziroma kraje rastlin se najpogosteje dogajajo takoj po novi zasaditvi oziroma malo kasneje, ko so rastline že vraščene. 

Lokacije najpogostejših odtujitev rastlin so na krožišču Fužine, na povezovalki, pri trgovini Lidl, na otokih za umirjanje prometa, pri Titanovi brvi in v cvetličnih koritih starega mestnega jedra.

Na Ljubljanski cesti se vsakoletno pojavlja problem takoj po zasaditvi novih rastlin na otokih za umirjanje prometa, ko voznice in vozniki zapeljejo preko sveže nasajeni nasad in s tem naredijo nemalo škode ter posledično povzročijo veliko dodatnih stroškov.

Občina Kamnik lahko še tako skrbi za zunanji videz mesta, a ob takšnih dejanjih posameznikov tudi trud ne bo dovolj oziroma je ničen. Vsak pa si želi, da bi njegovo mesto izgledalo lepo in vsem v ponos.  


<< Nazaj | Novice