Mali grad

Žulj tedna

09.02.2016

 

Žulj tednaKer je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

Vprašanje

Občana zanima ali je res, da se poleg kanalizacije po Tuhinjski dolini, kjer potekajo intenzivna dela v zvezi z izgradnjo kanalizacijske povezave Šmartno Kamnik, hkrati izvaja tudi vodovod in optični kabel?

Odgovor občinske uprave

Občina Kamnik na območju Tuhinjske doline gradi kanalizacijsko in vodovodno omrežje od Kamnika do Šmartnega v Tuhinju. Trenutno se v okviru vodovoda gradi tudi telekomunikacijski vod, ki bo povezoval novozgrajene vodovodne objekte – črpališče Soteska –vodohran Soteska - Črpališče Šmartno – vodohran Šmartno.

Telekomunikacijski vodi se v tej fazi ne izvajajo, saj se operaterji niso odločili, da sodelujejo pri gradnji. Telekom Slovenije ima na območju Tuhinjske doline že optični kabel ob glavni državni cesti. Pri izgradnji sekundarnih vodov, ki bodo povezali okoliška naselja (Soteska, Markovo, Srednja vas, Potok, Loke, Vaseno, Buč in Šmartno v Tuhinju) s kanalizacijskim vodom, katerega trenutno gradimo, pa je Telekom že izrazil zanimanje za sočasno gradnjo.


<< Nazaj | Novice