Mali grad

Žulj tedna

04.08.2015

 

Ker je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

VPRAŠANJE

Občanka je ob prihodu v občinsko stavbo zgrožena ugotovila, da Finančne pisarne ni več. Na vratih je samo obvestilo.

ODGOVOR OBČINSKE UPRAVE

Na Občino Kamnik je konec meseca junija prišlo obvestilo s strani Finančne uprave Republike Slovenije, da Finančna pisarna Kamnik od 1. 7. 2015 do nadaljnjega zaradi povečanih delovnih potreb na drugih segmentih dela organa ne bo poslovala.

Zavezanci lahko pridobijo vse informacije v zvezi z izpolnjevanjem svojih davčnih obveznosti na sedežu urada na naslovu Davčna ulica 1, Ljubljana. Pisne vloge lahko naslovijo na Finančni urad Ljubljana, Davčna ulica 1, p.p. 107, 1001 Ljubljana, ali pa jih osebno oddajo v najbližji Finančni pisarni v Domžalah, Ljubljanska cesta 72, oziroma na sedežu urada v Ljubljani, Davčna ulica 1.

Uradne ure Finančnega urada Ljubljana

Uradne ure Finančne pisarne Domžale

Dejstvo je, da Finančna pisarna ne spada pod okrilje Občine Kamnik, temveč ima prostore v občinski stavbi, tako smo tudi na Občini samo obveščeni o njihovih aktivnostih.

Tako kot so nam, in občini Komenda, vzeli Geodetsko pisarno in kot nam želijo vzeti NMP, se je zgodilo tudi s Finančno pisarno. Občinska uprava se bo potrudila, da Finančnemu uradu Ljubljana predstavi interese in potrebe lokalne skupnosti in ohrani Finančno pisarno v Kamniku, ki je zelo obiskana (predvsem starejši ljudje in tisti, ki obrazcev-zahtev ne znajo sami izpolniti, nekateri  prihajajo tudi iz odročnejših krajev).

Župan Marjan Šarec se bo v mesecu septembru sestal z direktorjem Finančnega urada Ljubljana, kjer se bosta dogovorila o možnostih in pogojih omejenega delovanja Finančne pisarne v Kamniku.


<< Nazaj | Novice