Mali grad

Žulj tedna

02.06.2015

 

Ker je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

VPRAŠANJE

Občanko zanima, kdo navaža in kakšen odpadni material se navaža na območje nekdanjega KIK-a (v gozd), saj se na Tunjiški cesti velikokrat (večkrat na teden) zaradi tega širi neznosen smrad, predvsem v večernih urah. Ali ima tisti, ki navaža material, za to kakšno dovoljenje oziroma ali so si pristojne inšpekcijske službe že ogledale mesto navoženega materiala?

ODGOVOR OBČINSKE UPRAVE

Prekrškovni organ Občine Kamnik je v začetku maja 2015 prejel anonimno prijavo, da je na območju smodnišnice neznani storilec pripeljal oziroma deponiral večjo količino hlevskega gnoja (okoli štirideset kubikov). Še istega dne je bil opravljen terenski ogled.

Glede na oddajanje neprijetnih vonjav v okolico in zaradi razloga, ker se v bližini nahaja reka Kamniška Bistrica, obstaja verjetnost, da se v deponiranem hlevskem gnoju nahajajo škodljive snovi, ki lahko pomnoženo prehajajo v površinske vode oziroma podtalnico. To bi lahko povzročilo veliko nevarnost za zdravje ljudi in vodnih živali.

Ker je zemljišče v zasebni lasti, je bila s strani komunalno nadzorne službe podana pisna prijava na Policijsko postajo Kamnik, ki pa ni izvedla nobenih ukrepov.

Občina Kamnik je prijavo posredovala tudi Inšpektoratu Republike Slovenije za okolje in prostor, ki je pristojen za ukrepanje v primerih onesnaževanja okolja in zaprosila za povratne informacije glede izvedenih ukrepov pristojnega inšpektorja.


<< Nazaj | Novice