Mali grad

Žulj tedna

02.02.2016

 

Žulj tednaKer je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

Vprašanje

Občanko zanima, ali je možno popravilo javne razsvetljave na Cankarjevi cesti (od križišča pri Mekinjskem samostanu do Podružnične šole Mekinje), in sicer na delu, kjer je priključen semafor za prehod za pešce. Omenjena javna razsvetljava namreč že ob najmanjšem vetru ugasne. 

Odgovor občinske uprave

Na odseku Cankarjeve ceste od križišča pri Mekinjskem samostanu do Podružnične šole Mekinje je del električnega omrežja speljan preko stebrov in nosilcev še z golimi žicami. Na dveh odsekih je razdalja med nosilci precejšnja, žice pa nekoliko ohlapne, zato ob večjem vetru pride do medsebojnega dotika žic in posledično do avtomatskega izklopa elektrike v transformatorju.

Predstavniki Komunalnega podjetja Kamnik in podjetja Elektro so si v torek,  26. januarja 2016, ogledali dejansko stanje na terenu. Podjetje Elektro pa bo v najkrajšem možnem času izvedlo napenjanje električnih vodnikov, tako, da se bo možnost dotika ob večjem vetru bistveno zmanjšala. Pričakujejo, da bo ukrep zadovoljiv. V kolikor bi do izpadov elektrike še prihajalo, bodo izvedli dražji in zanesljivejši ukrep.


<< Nazaj | Novice