Mali grad

Zopet se bliža dan zabave in veselja – Veronikin festival

10.06.2014

 

6. Veronikin festival, največja otroška prireditev v kamniški občini, bo v petek, 13. 6. 2014, v Kamnik zopet privabila množico radovednih otrok. Letošnji festival bo v znamenju » ZABAVAMO SE PRI…«, pravljični junaki Pika Nogavička, gusar Bert, Kekec, Muca Copatarica, piščanček Piki nas bodo skozi letošnji program popeljali skozi veščine radovednega duha, prožnih misli, gibkih mišic in pospešenih utripov. V Indijanski vasi bomo za zdrav razvoj telo krepili skozi raznolike športne aktivnosti, obzorja duha pa bomo v deželi Klobučariji gradili iz barvnih in domišljijskih palet.

Veronikin festival v mestu raste že 6. leto, pod njegovim okriljem pa bo potekal bogat in celovit sklop raznolikih programov za otroke in mlade od plesnih predstav, uličnega gledališča, ustvarjalnih delavnic do glasbenih in likovnih delavnic. Festivalska prizorišča so razširjena po vsem mestu, središče dogajanj pa bo na prireditvenem prostoru pred staro knjižnico Kamnik v parku Evropa.

V času festivala bo delovalo več ustvarjalnih delavnic, ki bodo letos še posebej umetniško naravnane. Z obiskom delavnic in aktivnim sodelovanjem bodo otroci zbirali žige, za šest zbranih žigov bodo na INFO stojnici prejeli Veronikino nagrado. Vse delavnice bodo potekale na Šutni, v parku Evropa, na Malem gradu in v Samčevem predoru.

Priprave na Veronikin festival lahko spremljate na spletni strani www.kamnik-tourism.si in socialnem omrežju facebook TIC Kamnik

Organizatorji Veronikinega festivala so: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik v sodelovanju z Vrtcem Antona Medveda Kamnik, Osnovno šolo 27. julij Kamnik, Osnovno šolo Frana Albrehta, sodelujejo tudi dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik, Mestna godba Kamnik in Matična knjižnica Kamnik.

Program na odru pred staro knjižnico Kamnik v Parku Evropa

1. Dopoldanski program od 10.30 ure:

2. Popoldanski program od 16. ure:

3. Mali grad (branje pravljic v izvedbi Matične knjižnice Kamnik)

Pripovedovanje pravljic in ostalih zgodb iz vrtčevskih delavnic, bralna plaža ter družabne igre od 10. do 19.30 ure.

Lep pozdrav vam z malega gradu pošilja Kamniška Veronika.

Popolna zapora lokalnih cest in javnih površin v četrtek, 12. 6. 2014, in v petek, 13. 6. 2014

Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik, Glavni trg 2, 1241 Kamnik (organizator oziroma prireditelj), se zaradi prireditve Veronikin festival, dovoljuje izvesti začasno spremembo prometnega režima na javnih cestah in javnih prometnih površinah s prometno signalizacijo:

kot je razvidno iz prometno-tehnične dokumentacije popolne zapore zaradi prireditve VERONIKIN FESTIVAL.

Vsi že nestrpno pričakujemo začetek letošnjega Veronikinega festivala.

Vabljeni vsi mali in veliki razigranci.

Besedilo: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice