Mali grad

Žogarija razgrela kamniške osnovnošolce

03.06.2015

 

Občina Kamnik je skupaj s športnim društvom Media šport danes dopoldan na parkirišču pri Mercator centru na Kovinarski cesti organizirala vseslovenski projekt Žogarija, kjer so se osnovnošolci pomerili v različnih spretnostnih igrah z žogo in se potegovali za čim boljše rezultate.

Ob lepem sončnem vremenu se je prireditev udeležilo veliko število otrok, ki so rajali, se smejali, navijali, skakali, plesali, tekmovali v različnih spretnostnih igrah in seveda igrali nogomet. Župan Marjan Šarec je z veseljem pozdravil mlade nadobudneže in jim zaželel veliko uspeha v športnih prizadevanjih.

S tem projektom se omogoča otrokom organiziranje športne dejavnosti. Vanj se vključujejo otroci od 7 do 11 let, na vsaki prireditvi pa sodeluje več osnovnih šol. Celoten projekt zajema skupino več kot 2.000 otrok, ki sodelujejo in tekmujejo v različnih športih, v igrah z žogo, v raznih animacijah in delavnicah. Namen iger je vzpodbujanje mladih k športnim aktivnostim in različnim športnim panogam, k odkrivanju novih vsebin in spoštovanju pravil poštenega obnašanja v duhu »srce športa« - fair play. Voditelja prireditve sta Maša Snoj in Lamin Diallo.

Tudi letos se Žogarija odvijala v devetih državah; Vranček Franček – maskota Žogarije bo torej preletel Italijo, Avstrijo, Madžarsko, Hrvaško, Bosno in Hercegovino, Srbijo, Črno goro, Makedonijo in Slovenijo.

Za najbolj »fair play« ekipo je bila razglašena Osnovna šola Marije vere, letošnji zmagovalec Žogarije v Kamniku pa je Osnovna šola Toma Brejca, ki se bo v letošnjem septembru pomerila v velikem finalu na Bledu.

Fotografije: Janja Zorman Macura in Klemen Brumec

                                                                                                                                        

 


<< Nazaj | Novice