Mali grad

Znani zmagovalci 6. Festivala svobodne video produkcije

28.01.2019

 

Znani zmagovalci 6. Festivala svobodne video produkcijeFestival svobodne video produkcije je odlična priložnost za neodvisne produkcijske skupine in posameznike iz cele Slovenije, da pokažejo svoja dela in izmenjajo izkušnje s področja video produkcije. Festival ni žanrsko opredeljen, iščejo pa se, poleg vsebine, tudi presežki v uporabi produkcijskih tehnik in načinov izdelave del, razvoj video produkcije in deljenje izkušenj. V organizaciji Mladinskega centra Kotlovnica in ob podpori Območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Kamnik, se je v soboto, 26. 1. 2019, v prostorih mladinskega centra odvil že 6. Festival svobodne video produkcije. Na festivalski projekciji se je od prejetih 48 predvajalo 38 izbranih video del, ki so bili razdeljeni v kategorije dokumentarni, eksperimentalni, videospoti, animirani ter igrani.

Med projekcijami je potekala debata z Darkom Štantetom, režiserjem in scenaristom filma Posledice. Glavne teme debate so bile pristopi k produkciji in distribuciji filma ter  sodelovanja na festivalih.

Ob zaključku festivala je strokovna komisija podelila štiri priznanja izstopajočim delom. Priznanja Zlata ribica 6. Festivala svobodne neodvisne produkcije so prejeli:

  1. DokumenTRATE ali Lepi trenutki v težkih časih, režija: Gašper Markun, Renato Švara,
  2. Kar od Nekod, režija: Žiga Stupica
  3. Muha, režija: Aron Horvath
  4. Na drugo stran, režija: Mery Gobec

Komentar strokovne komisije:

Povezava do trejlerja 2019

Besedilo in fotografija: ekipa 6. Festivala svobodne video produkcije


<< Nazaj | Novice