Mali grad

Zmagovalec 19. gorskega teka k sv. Primožu je Sebastjan Zarnik

29.03.2014

 

Klub gorskih tekačev Papež je letos organiziral že 19. tradicionalni gorski tek k cerkvici Sv. Primoža.

Tek pomeni otvoritev gorsko-tekaške sezone in prva tekma Tekaškega pokala občine Kamnik. Start dolge proge (3,5 kilometra  z višinsko razliko 400 metrov), kjer so tekle ženske in moški v različnih kategorijah ter deklice in dečki letnik  1999-2002, je bil ob 10. uri  pri  Domu krajanov na Vegradu in omejen na 40 minut. Kratka proga, namenjena mlajšim kategorijam dečkov in deklic, ki je štela za Pokal Calcita (600 metrov, višinska razlika 30 metrov), pa se je začela ob 10.20 uri. Zmagovalec letošnjega teka je bil Sebastjan Zarnik s časom 16 minut in 31 sekund, sledil mu je Simon Alič, tretje mesto si je pretekel Boštjan Erjavšek. Najboljša tekmovalka v kategoriji ženske je bila Sara Jaklič s časom 21 minut in 41 sekund, sledila ji je Nina Pavlič Hren, tretje mesto pa osvojila Katja Kosmatin.  

Rezultati teka v kategoriji otroci in kategoriji odrasli.

Zaključka prireditve, ki se je odvijala pred Domom krajanov na Vegradu, se je udeležila podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar skupaj s predsednico Krajevne skupnosti Kamniška Bistrica Karlo Urh.

Podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar je pred podelitvijo nagovorila zbrane v imenu Občine Kamnik: »Danes se tek odvija na rojstni dan pisatelja, častnega občana Občine Kamnik generala Rudolfa Maistra. Kamnik ni le Maistrovo mesto, ampak tudi mesto, kjer prebivalci množično tečejo. Čestitke vsem prejemnikom priznanj in vsem, ki ste se teka udeležili.«

Predsednica Krajevne skupnosti Kamniška Bistrica Karla Urh pa je v nagovoru vsem sodelujočim tekačem in tekačicam iskreno čestitala in poudarila, da so vsi tekmovalci, ki se udeležijo tako zahtevnega športa, resnično »na mestu«. Zaželela jim je veliko uspehov in lastnega zadovoljstva, ko se vračajo v Krajevno skupnost Kamniška Bistrica.

 


<< Nazaj | Novice