Mali grad

Zmagovalci Superfinala Žogarije 2015 so učenke in učenci Osnovne šole Toma Brejca

18.09.2015

 

Danes je  na Trgu republike v Ljubljani potekalo 10. finale mednarodnega projekta ŽOGARIJA - Alpe-Donava-Jadran. Zmagovalci so postali učenke in učenci Osnovne šole Toma Brejca, ki so pred desetimi dnevi na Bledu osvojili prvo mesto v velikem slovenskem finalu in si tako »prišportali« vstopnico za mednarodni finale.     

Media šport, skupaj z RTV SLO in NZS, že deseto leto ustvarja dogodke in televizijske oddaje ŽOGARIJA – Alpe-Donava-Jadran. Namen iger je vzpodbujanje mladih k športnim aktivnostim in različnim športnim panogam, k odkrivanju novih vsebin in spoštovanju pravil poštenega obnašanja v duhu »srce športa« - fair play.

Zbrali in družili so se torej učenke in učenci osnovnih šol vseh sodelujočih držav Slovenije, Italije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške, BiH, Srbije, Črne Gore in Makedonije. Radost in otroško veselje so ta dan z njimi delili tudi otroci iz vrtcev.

Učenke in učenci kamniške osnovne šole Toma Brejca so se borili do zadnjega diha in na koncu v zrak dvignili pokal mednarodnega finala Žogarija 2015.

ISKRENE ČESTITKE!


<< Nazaj | Novice