Mali grad

Zmaga ekipe Železni team na 6. Kvadratlonu

04.08.2013

 

Sedaj že tradicionalna tridnevna prireditev v začetku meseca avgusta, ko v Kamniku vlada mrtvilo in sta si jo pred šestimi leti zamislila Aco Kramar in Dare Homar, se je, to lahko že rečemo, vtisnila v srca kamniških ljubiteljev iger z žogo, pa tudi nekaterih izven kamniške občine. Na 6. tradicionalnem Kvadratlonu, edinstveni prireditvi v Sloveniji, ki ga organizira Športna zveza Kamnik, s pomočjo Občine Kamnik in Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik, Odbojkarskega kluba Kamnik, Vaterpolskega društva Kamnik ter sponzorjev, se je letos merilo devet ekip, čeprav je še dan pred začetkom tekmovanja kazalo, da se ga bo udeležilo maksimalno število ekip (12), a so se na žalost nekatere ustrašila precej napornega in vročega tekmovanja.

Na tekmovanje se je letos vrnila ekipa ŠKD Mekinje, zopet pa so bile prisotne Carice in prvič tudi ekipa Trisporta. Najviše pred začetkom tekmovanja so kotirale ekipe Đon Rambo, Železni team, ki je lovila tretjo zmago na tekmovanju, ZZP in Stavca, presenetila pa bi lahko še kakšna ekipa. Tekmovanja so se udeležili tudi trije vrhunski slovenski športniki, in sicer vaterpolska reprezentanta Matej Nastran in Luka Komatar ter kamniški odbojkar Klemen Hribar.

Prvi dan so se ekipe merile v nogometu na mivki, ki velja za pravo loterijo. Vseeno pa so na koncu slavili igralci Stavce, ki jim je bila to paradna disciplina. Druga je bila ekipa ŠKD Mekinje, tretja pa ekipa Železni team, ki je s tem že napovedala boj za končno lovoriko, saj so bili še lani zadnji v nogometu.

V košarki je že prišlo do izraza znanje v košarki. V lepem in napetem finalu je na koncu slavila ekipa ZZP, pred Železni teamom in ekipo Trisporta. V peklenski vročini so se ekipe v soboto zjutraj pomerile v odbojki na mivki in tudi tukaj ni bilo večjih presenečenj. Prvo mesto je osvojila ekipa ZZP pred + 100 po srcu in Železni teamom. Tako je imelo pred vaterpolom še vsaj pet ekip možnost za zmago. Malce so ušle ekipe Železni team, ZZP in Stavca, presenetljivo pa sta bili v boju za stopničke še + 100 po srcu in ŠKD Mekinje. Prav slednji pa so bili usodni za ekipo organizatorja (+100 po srcu), saj so slavili po penalih, kar je na koncu odločilo o končnih stopničkah. Tretje mesto so si kljub predzadnjemu mestu v vaterpolu tako zagotovili Stavničarji. V vaterpolu so prva tri mesta osvojile ekipe, ki smo jih tam tudi pričakovali. Zmagala je ekipa Đon Rambo, drugi je bil Železni team, tretja pa ekipa Vopi team.

V skupnem seštevku je to pomenilo, da je tretjič prvo mesto osvojila ekipa Železni team (Matej Nastran, Jaka Kovač, Nikola Konotar, Anže Kranjc in Gašper Šenica), ki je s tem odnesla tudi prehodni pokal. Drugo mesto je osvojila ekipa ZZP, tretje mesto pa so ujeli Stavničarji. Z istim številom točk so četrto mesto osvojili igralci ŠKD Mekinje, le malo za njimi pa so bili Đon Rambo, +100 po srcu in Vopi team. Osmo mesto je osvojila ekipa Trisporta, deveto pa Carice (popolnoma ženska ekipa). Zanimivo pa je, da so prav vse ekipe z izjemo Caric, v vsaj eni disciplini osvojile kakšen pokal.

Najbolj koristen igralec je postal Sandi Bijelič iz ekipe ZZP. Pokale in nagrade sta podeljevala vodja športa v kamniški občini Grega Zore in Dare Homar – ŠZ Kamnik.

Naslednji 7. Kvadratlon bo zopet čez eno leto prvi vikend v avgustu, zagotovo pa so vsi dosedanji velik dokaz, da Kamnik potrebuje takšne prireditve v tem času.

Besedilo in fotografije: Cico1


<< Nazaj | Novice