Mali grad

Zlato s festivala Turizmu pomaga lastna glava

16.04.2015

 

Ekipa učenk in učencev Osnovne šole Šmartno v Tuhinju, pod mentorstvom Petre Potočnik in Tomaža Smoleta, je na državnem tekmovanju Turizmu pomaga lastna glava tekmovala s turistično nalogo Zv't izvir in ponovno osvojila zlato priznanje.

14. aprila 2015 je v Celju potekala turistična tržnica, kjer so mladi osnovnošolci predstavljali svoje kreativne zamisli na področju turizma. Letošnja tema so bile zgodbe turizma. Naša šola je sodelovala s predstavitvijo turistične naloge z naslovom Zv't izvir, v kateri smo oblikovali vodno-učno pot, ki bi povezovala različne kotičke naše občine, s skupno rdečo nitjo, vodo.

Idejno smo zasnovali samo pot, različne aktivnosti v naravi in izobraževanja. Glavni cilj je bil na aktiven in zabaven način poučiti obiskovalce in širšo javnost o pomenu vode in o lepotah naše občine. Za izhodiščno temo smo izbrali legendo o zlatem izviru.

Turistična naloga je bila predstavljena na turistični tržnici, kjer je izredno zanimanje požela prav naša stojnica z izvirom in možnostjo izdelave lastne vode z okusom.

Zaključna turistična tržnica se bo odvijala v torek, 21. aprila 2015, ob 14.30 v Mercator centru Maribor Tabor. Na njej nam bodo svoje zamisli za oblikovanje turističnih programov na temo ZGODBE TURIZMA predstavili mladi iz vse Slovenije, med njimi tudi učenci Osnovne šole Šmartno v Tuhniju, ki so na posameznih tržnicah prejeli zlata priznanja.

Vsem sodelujočim učenkam in učencem iskreno čestitamo!

Vir: Osnovna šola Šmartno v Tuhinju


<< Nazaj | Novice