Mali grad

Zlati niz za Kamničanke res zlat

13.12.2012

 

Irmato Weert - Calcit Volleyball        3:1 (-22, 14, 22, 17) - zlati niz: 9:15

Weert - Športna dvorana Aan de Bron. 300 gledalcev. Sodnika: Olsen (Danska) in Španec Erce Alvarez (Španija).

Irmato Weert: Jimenez - libero, Carrasco 4, Cartigny, Belien 15, Clerkx 14, Nouwen 3, Vergeer 25, Janssen 12, Hullegie 8, Kuijspers, Beersma . Trener: Fred Hermans.

Calcit Volleyball: Guštin 15, Turnšek 19, Podlesnik - libero, Handanovič 1, Ljubetič, Kramolc 8, Lenarčič 2, Starčević 12, Hribar, Strel Kosmač 16, E. Mori 2. Trener: Oleg Gorbačov.

Tudi povratno tekmo tretjega kroga pokala challenge, v športni dvorani Aan de Bron, so kamniške odbojkarice začele v zasedbi, ki v letošnji sezoni običajno začenja tekme, s Teo Lenarčič na mestu organizatorke igre, Ano Starčević in Petro Kramolc kot sprejemalkama, blokerkama Jeleno Strel Kosmač in Majo Guštin, korektorico Tjašo Turnšek ter Uršo Podlesnik na liberu. Kamničanke so si v prvem nizu, do štirinajste točke sta bili ekipi ves čas skupaj, prvo občutnejšo prednost priigrale po drugem tehničnem odmoru, ko so domačinkam ušle za štiri točke (19:15). Varovanke Olega Gorbačova so si v zaključku niza priborile štiri zaključne žoge. Dve je domačim odbojkaricam uspelo ubraniti, ne pa tudi tretje.

Podobno kot v Kamniku, so tudi v Weertu slovenske podprvakinje v drugem nizu popustile. Ne prvič v letošnji sezoni. Odbojkarice Weerta so povedle tudi že s 15:11, a se Kamničanke niso predale. Z boljšim sprejemom in boljšo igro v napadu, je na 21. točki po izidu 8:8 sledilo novo izenačenje v drugem nizu. In ne samo to, Kamničanke so prišle celo prve do zaključne žoge, toda namesto, da bi povedle z 2:0 v nizih in bile z eno nogo že v osmini finala pokala challenge, so domačim odbojkaricam dovolile, da so dosegle tri točke zapored.

Verjetno še nekoliko pod vtisom slabega zaključka v drugem nizu, so Kamničanke začele tretjega, v katerem so za domačimi odbojkaricami zaostajale že za pet točk (2:7), ob prvem tehničnem odmoru pa za še sprejemljive tri točke. Toda namesto, da bi slovenske podprvakinje nadaljevale “lov” za domačimi odbojkaricami, so še enkrat več na tekmi popustile. Domače odbojkarice so se razigrale in na drugi tehnični odmor v tretjem nizu odšle z že šestimi točkami naskoka. V nadaljevanju niza so Kamničanke le nekoliko popravile svojo igro, se odbojkaricam iz Weerta približale na vsega dve točki zaostanka (20:22), a do preobrata le ni prišlo, saj so nizozemske podprvakinje izkoristile drugo zaključno žogo.

Zelo slabo so odbojkarice Calcita začele četrti niz, v katerem so domačinke povedle s kar 5:0, na prvi tehnični odmor pa so odšle s prednostjo kar šestih točk. Z nezbrano igro so Kamničanke nadaljevale do konca četrtega niza, saj se jim manj kot za štiri točke domačinkam ni uspelo približati. Še več, Nizozemke so prišle kar do osmih zaključnih žog za zmago po rednem delu tekme, in ker so na prvi tekmi slavile kamniške odbojkarice, je o uvrstitvi v osmino finala pokala challenge odločal zlati niz. Tudi v njem slovenske podprvakinje niso ravno blestele, saj je bil njihov napad še vedno neprepričljiv, na celotni tekmi zgolj 35-odstoten, toda na njihovo srečo so še slabše igrale domače odbojkarice, ki so v zlatem nizu imele zgolj dvanajst odstoten napad. Kamničankam se je skupna zmaga nasmihala že ob prvem tehničnem odmoru, ob katerem so vodile za šest točk.

Čeprav so slovenske podprvakinje po osmih zaporednih zmagah tako prvič izgubile, so se na koncu vseeno veselile uvrstitve v osmino finala pokala challenge, kar je njihov največji uspeh v evropskih tekmovanjih. V osmini finala se bodo najverjetneje pomerile s finsko ekipo Salo, ki je na prvi tekmi v gosteh s 3:2 premagala nizozemski Meijel, njihova povratna tekma pa bo na sporedu šele jutri. Že v petek čaka odbojkarice Calcita novo potovanje, v skoraj 600 km oddaljeni Gödöllö, pred zaključnim turnirjem pokala Slovenije, konec prihodnjega tedna v Mozirju pa jih čaka še domača tekma s Slavio iz Bratislave.

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice