Mali grad

Žive jaslice v Bizjakovih dolinah

09.01.2013

 

Tudi tokratni božič so v Turističnem društvu Tuhinjska dolina obeležili z božično zgodbo v Bizjakovih dolinah. In tudi tokrat sta bili zaslužni za lepo obuditev zgodbe Manja Žebaljec in Zdenka Klančnik; Manja za vsebinsko pripoved, Zdenka pa za režijo.

Seveda brez članov društva, ki so pripravljali prostor za  prireditev, brez Rajka Žebaljca s sodelavci, ki je poskrbel za sceno, brez ekipe, ki je skrbela za to, da so številni obiskovalci iz doline in drugih slovenskih krajev v soboto, 5. januarja, zvečer lahko poslušali pesmi, pripoved, otroške in starejše pevske skupine in gostjo Alenko Gotar, brez glasbene spremljave Marinke Šarc, skratka brez blizu 120 članov oziroma sodelujočih domačinov iz doline, zgodbe ne bi tokrat ponovili in nadgradili že sedmič zapored, odkar deluje Turistično društvo Tuhinjska dolina.

Čeprav jim 26. decembra vreme za postavitev zgodbe in dogajanj v Bizjakovih dolinah ni bilo naklonjeno, so zborovske skupine in Alenka Gotar s poznanim dogajanjem na božični večer pripravili zares lepo prireditev na večer pred Tremi kralji; lep večer s prireditvijo Za dušo, kot pravimo.

Bilo je lepo in na nek način tudi še posebno POSEBNO, saj so po številnih krajih po Sloveniji te zgodbe imeli še pred novim letom. Zato hvala vsem, ki so nam, ker smo prišli, polepšali sobotni večer 5. januarja.

V čas pred več kot dva tisoč leti so nas s pesmijo popeljali Mladinski pevski zbor OŠ Šmartno in Mladinski zbor T'hinjska mladina - oba s Petrom Pogačarjem, domači ljudski pevci, Marinka Šarec, moški cerkveni pevski zbor župnije Šmartno z Rokom Juhantom, Marija Zelič s prijatelji na instrumentih in gostja Alenka Gotar.

Besedilo in fotografije: Andrej Žalar


<< Nazaj | Novice