Mali grad

Živahno dogajanje v centru Kamnika

06.12.2017

 

Živahno dogajanje v centru KamnikaSrednjeveško mesto Kamnik je 1. decembra postalo pravljično mesto. Skozi celotni mesec december bodo namreč obiskovalci Kamnika v mestu našli ogromno živahnih dogodkov. Ena od novosti oziroma posebnosti letošnjega decembrskega dogajanja so tudi dogodki posameznih ponudnikov v mestnem središču.

Obiskovalci Pravljičnega Kamnika bodo tako imeli na voljo široko paleto živahnih ter zabavnih dogodkov in sicer glasbene večere, koncerte, delavnice za otroke, različne razstave, improvizacijsko gledališče in tudi modno revijo zimske kolekcije. Poleg tega v petek, 8., 15. in 22. decembra, posamezne trgovine in lokali odprti do 22. ure. Pridite po praznično darilo v Kamnik.

Dogodki so del projekta Občine Kamnik Menedžment mestnih središč. V projekt se je vključilo 14 ponudnikov različnih storitev, tako lokalov kot trgovin in ena galerija, in so dogodke pripravili tudi s pomočjo treh delavnic, ki so potekale v KIKŠtarterju.

Podžupan Občine Kamnik Matej Slapar, skrbnik projekta Menedžment mestnih središč, pravi: »Mestno jedro Kamnika ima poseben čar. Kamnik je mesto z dušo. V njem se skriva ogromno zanimivih trgovin, lokalov in zgodb. Žal se je dogajanje in nakupovanje, tako kot v ostalih podobnih mestih, premaknilo na obrobje – v nakupovalna središča. Na Občini Kamnik smo začeli s projektom oživljanja mestnih središč, saj smo prepričani, da je lahko naše mestno središče nakupovalni center v malem, zato spodbujamo trgovce, gostince in obrtnike, da ustvarjajo v mestu in s svojo ponudbo privabljajo občanke in občane Kamnika, kot tudi turiste. Pridite v Kamnik, za vsakega se najde kaj zanimivega.«

»Vesela sem, da so ponudniki storitev v samem središču mesta pripravili te dogodke in tako tudi sami poskrbeli za živahen utrip mesta v mesecu decembru. Verjamem, da bo odziv ljudi dober in da bodo takšni dogodki zaživeli tudi po prazničnih dneh,« pravi direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterlin.

Podrobnejši program dogodkov

Pletenine Špenko, Mifor, Lady M

Kavarna Veronika

Hiša Keramike

Galerija Majolka

Gostilna Majolka

Rotovž cafe

Kotiček pod srečno zvezdo

Huda kot POPER, Reciklarnica

Intershop Kammeleon

Modno oblikovanje Schaffer

Kavarnica na Glavnem trgu

Seveda pa bodo v Kamniku na voljo še številne druge zanimivosti. Obiskovalci lahko brezplačno drsajo v okrašenem Keršmančevem parku, od 8. do 23. decembra obiščejo Pravljično hiško pod Malim gradom, kjer bodo številne prireditve, pred Božičem pa jo bo obiskal tudi Božiček, 12. decembra pa bo potekal Novoletni bazar Vrtca Antona Medveda Kamnik, ki mu bo sledila otroška predstava in obisk Dedka Mraza. Od leta 2017 pa se bomo poslovili s številnimi koncerti. Več informacij o ostalem dogajanju je na voljo na www.visitkamnik.com.

Besedilo in fotografije: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice