Mali grad

Živahno dogajanje na tržnem dnevu »Okusi Kamnika – podeželje in Eko«

31.05.2014

 

Danes dopoldan je bilo na kamniškem tržnem dnevu » Okusi Kamnika – podeželje in Eko« pestro in zanimivo dogajanje, saj so poleg že uveljavljene ponudbe okoliških pridelovalcev svoj pečat pridodali tudi kamniški gostinci s ponudbo jedi pripravljenih po receptih iz knjižice »Okusi Kamnika na vsako mizo«. Gostilna Mili vrh je pripravila krompirjev čips s trničem, gostilna in kavarnica Pri podkvi pa je pripravila ajdove palačinke s trničem.

Tako so mimoidoči in obiskovalci, ki jih je pot ponesla na Glavni trg med 8. in 13. uro, sledili vonju Okusov Kamnika, ki te je ponesel do bogato obloženih stojnic kamniških in okoliških pridelovalcev domače hrane. Svoje izdelke so predstavili: Zelenjavni vrt Tina, Iris Golob, kmetija PR Prajz, kmetija Pr Kajet, kmetija Pr Anžič, kmetija Pr Gabršk, Društvo podeželskih žena Tuhinjske doline, kmetiji Pibernik in Jamšek, ribogojnica Mihovec, Žmoht, hiša slaščic Tarangela, čebelarstvo Starovašnik, trgovina Polonika – pridelano lokalno, kmetija Jenko in stojnica TIC Kamnik, kjer so  danes na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik v sklopu projekta »Okusi Kamnika« prvič predstavili značilno žganje iz vršičkov in storžev ruševja »Rušovc«.

Že uveljavljenem sobotnem tržnem dnevu so se tokrat pridružili Kulturno društvo Priden možic, s predpremiero ulične predstave »Počivajte v miru« v igralski zasedbi Gorana Završnika, Miha Brajnika in Gorazda Žilavca.

Obiskovalci so z zanimanjem in okušanjem lovili pozitivne vtise o popestritvi dogajanja na sicer zelo obiskani tržnici.

Besedilo in fotografije: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice