Mali grad

Zimske razmere v občini Kamnik do 9. ure

02.02.2018

 

Zimske razmere v občini Kamnik do 9. ureDopoldan je dež povsod po nižinah prešel v sneg, v višje ležečih krajih pa je že ob 4. uri pričelo močno snežiti. Največ snega, kar do 13 centimetrov, je do 9. ure zapadlo v višjih krajih občine Kamnik, enote Komunalnega podjetja Kamnik, d. d. pa so ob 7.45 pričele s pluženjem in posipanjem višje ležečih občinskih cest.

Največ preglavic v prometu povzroča moker in težak sneg, kar otežuje delo plužnim in posipalnim enotam. Občinske ceste so trenutno prevozne, prav tako tudi regionalne, voznice in voznike pa vseeno pozivamo, da vožnjo prilagodijo razmeram ter se na pot, če je le to nujno potrebno, odpravijo z ustrezno zimsko opremo.

Agencija Republike Slovenije za okolje napoveduje, da bo preko dneva v notranjosti Slovenije močneje snežilo. Sneg bo moker in lahko povzroča težave predvsem v prometu. Nevarnost snežnih plazov pa je velika. Jutri bo oblačno, sneženje bo čez dan postopno ponehalo, najkasneje na jugovzhodu Slovenije. Pihal bo severni do severovzhodni veter, temperature bodo večinoma okoli 0 stopinj Celzija.


<< Nazaj | Novice