Mali grad

Zimske razmere v občini Kamnik do 7. ure

06.03.2018

 

Zimske razmere v občini Kamnik do 7. ureS strani izvajalca zimske službe Komunalnega podjetja Kamnik d. d. smo bili včeraj ob 17.30 obveščeni, da so pričeli s preventivnim posipanjem občinskih cest, in sicer glavnih, povezovalnih in cest z nakloni, saj se je sneg že oprijemal cestišča. Danes, ob 2.40, pa so v višjih predelih občine in na glavnih občinskih cestah pričeli s pluženjem in posipanjem.

Novega snega je v ožjem delu Kamnika in njegovi okolici zapadlo do 12 centimetrov, v višjih predelih pa do 20 centimetrov. Občina Kamnik opozarja, da moramo pozimi, ko so vremenske razmere nepredvidljive, udeleženci v prometu, predvsem vozniki motornih vozil, predvideti možnost hitre spremembe voznih razmer. Ob spremenjenih voznih razmerah je temeljni pogoj za varno udeležbo v prometu ustrezna zimska oprema in prilagoditev vožnje razmeram na cestah.

Agencija Republike Slovenije za okolje napoveduje, da bo danes oblačno. Dopoldne bodo padavine večinoma ponehale, le na zahodu se bodo občasno pojavljale še do večera. V severovzhodni Sloveniji se bo popoldne oblačnost trgala. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5 stopinj Celzija. Jutri bo na vzhodu nekaj sončnega vremena, tam bo čez dan ponekod zapihal jugozahodnik. Drugod bo pretežno oblačno. Zjutraj in dopoldne bo občasno rahlo deževalo ponekod na zahodu, popoldne in zvečer se bodo krajevne padavine, deloma plohe, širile proti vzhodu. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, najvišje dnevne pa od 3 do 8 stopinj Celzija.


<< Nazaj | Novice