Mali grad

Zimske razmere v občini Kamnik do 6. ure

07.02.2018

 

Zimske razmere v občini Kamnik do 6. ureS strani izvajalca zimske službe Komunalnega podjetja Kamnik d. d. smo bili včeraj, ob 22. uri, obveščeni, da so pričeli s preventivnim posipanjem občinskih cest, in sicer glavnih, povezovalnih in cest z nakloni, saj se je sneg že oprijemal cestišča. Danes, ob 4.30, pa so v višjih predelih občine, na glavnih in povezovalnih občinskih cestah pričeli s pluženjem in posipanjem.

Novega snega je na celotnem območju naše lokalne skupnosti zapadlo do 10 centimetrov. Občina Kamnik opozarja, da moramo pozimi, ko so vremenske razmere nepredvidljive, udeleženci v prometu, predvsem vozniki motornih vozil, predvideti možnost hitre spremembe voznih razmer. Ob spremenjenih voznih razmerah je temeljni pogoj za varno udeležbo v prometu ustrezna zimska oprema in prilagoditev vožnje razmeram na cestah.

Agencija Republike Slovenije za okolje za danes napoveduje, da bo oblačno s padavinami, ki bodo proti poldnevu oslabele in prehodno ponekod tudi ponehale. V notranjosti Slovenije bo snežilo. Zvečer in ponoči bo predvsem v južni in vzhodni ter deloma osrednji Sloveniji občasno rahlo snežilo, najnižje jutranje temperature pa bodo od -4 do 2 stopnje Celzija. Jutri bo večinoma oblačno, sneg pa bo lahko prehajal tudi v dež. Popoldne se bodo ponekod oblaki prehodno trgali. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4 stopinje Celzija.


<< Nazaj | Novice