Mali grad

Zimske razmere v občini Kamnik do 18. ure

02.02.2018

 

Zimske razmere v občini Kamnik do 18. ureS strani koncesionarja zimske službe Komunalnega podjetja Kamnik, d. d. in nadzorne službe Občine Kamnik vas obveščamo, da smo ob 10. uri zaradi izredno močnega sneženja v osrednjem delu Kamnika in njegovi širši okolici pričeli s preventivnim posipanjem občinskih cest. Ob 13. uri smo pričeli s pluženjem občinskih cest tudi v nižjih predelih, v višje ležečih krajih pa dopoldansko pluženje še nadaljevali.

Največ snega je zapadlo v višjih krajih občine, ponekod do 40 centimetrov, v nižjih predelih Kamnika in njegovi širši okolici pa do 10 centimetrov.

Dežurne enote so ob 17.40 pričele s pluženjem in posipanjem pločnikov, delo pa bodo pristojne službe nadaljevale tudi v nočnem času, in sicer z nadzorom prevoznosti cest.

Ob 19. uri je koncesionar pristojne službe Občine obvestil o intervencijah v zvezi s snegolomom.

Vse občinske in regionalne ceste so prevozne, voznice in voznike pa pozivamo, da vožnjo prilagodijo razmeram ter se na pot, če je le to nujno potrebno, odpravijo z ustrezno zimsko opremo.

Agencija Republike Slovenije za okolje napoveduje, da bodo zvečer padavine sprva slabele, ponoči pa se bodo od juga zopet nekoliko okrepile. V notranjosti Slovenije bo snežilo. V soboto bo oblačno z občasnim sneženjem, ki bo popoldne postopno ponehalo, najkasneje na jugovzhodu Slovenije. Pihal bo severni do severovzhodni veter. Temperature bodo večinoma okoli 0 stopinj Celzija.


<< Nazaj | Novice