Mali grad

Zimske razmere v občini Kamnik

12.02.2013

 

Včeraj popoldne so območje Slovenije zajele snežne padavine. Tako je bilo včeraj dopoldan izvedeno preventivno posipanje. V večernih urah je zapadlo do 5 cm novega snega, v višje ležečih predelih do 10 cm, zato se je v večernih urah pričelo s pluženje, ki se je končalo okoli polnoči.

Ob 3.30 uri je ponovno pričelo intenzivno snežiti, tako je na območju občine Kamnik do 6. ure zapadlo do 12 cm snega, v višje ležečih predelih pa do 20 cm. Vse plužne in posipne enote so na terenu že od 3. ure dalje. Kljub vsem ekipam na terenu, ki plužijo in posipajo, se je sneženje še okrepilo, kar povzroča dodatne težave v prometu. Glede na napovedi meteorologov bo sneženje ponehalo v popoldanskih urah.

V skladu s programom zimske službe, so bile prioritetno splužne in posute šolske poti, kjer se izvajajo šolski prevozi otrok. Sledi zimska akcija v višje ležečih območjih, kjer so v večini vse ceste splužene, sledi še posipanje. Pluženje pločnikov in mestnih ulic je predvideno v popoldanskih urah.

Nadzorne službe Občine Kamnik na terenu spremljajo izvajanje zimske akcije. Na podlagi ugotovitev s terena lahko zaključimo, da so izvajalci zimske službe glede na močno sneženje storili vse, kar je bilo mogoče v danih razmerah.

Vse voznike in voznice opozarjamo na previdno vožnjo in strpnost v prometu v naslednjih dneh, saj naj bi snežne padavine trajale do srede. Še posebej opozarjamo vse udeležence v prometu, da se na pot odpravijo prej ter z ustrezno zimsko opremo. 


<< Nazaj | Novice