Mali grad

Zimske razmere v občini Kamnik

05.02.2015

 

Štab zimske službe pozorno spremlja vremenske razmere in stanje na občinskih cestah. S strani izvajalca zimske službe, Komunalnega podjetja Kamnik d.d., smo bili obveščeni, da so zaradi močnega severnega vetra nastali snežni zameti, in sicer na območju Tuhinjske doline (od Šmartnega do Motnika) in na višje ležečih občinskih cestah proti prelazu Črnivec.

Trenutno na območju občine Kamnik občasno rahlo naletava sneg, vendar ta ne povzroča večjih težav v cestnem prometu.

Na območju Motnika in Špitaliča ter prelaza Črnivec je zapadlo 10 cm snega, zato je zimska služba tam pričela s pluženjem občinskih cest.

Po najnovejši napovedi Agencije RS za okolje od danes ponoči do jutri zvečer pričakujemo močno sneženje. V notranjosti Slovenije bo predvidoma zapadlo od 20 do okoli 30 cm snega. Nevšečnosti zna povzročati veter, ki bo prenašal sneg in gradil snežne zamete. V noči na soboto bo sneženje od zahoda ponehalo.

Štab zimske službe, ki je v 24-urni pripravljenosti, vsem voznicam in voznikom svetuje, naj se na pot z vozili odpravijo le, če je to res nujno. Še posebej pa opozarjamo, da morajo pozimi, ko so vremenske razmere nepredvidljive, udeleženci v prometu, predvsem vozniki motornih vozil, računati na možnost hitre spremembe voznih razmer.


<< Nazaj | Novice