Mali grad

Zimske razmere v občini Kamnik – stanje ob 11. uri

30.01.2015

 

Do 11. ure je na območju občine Kamnik zapadlo do 5 centimetrov snega, v višje ležečih predelih pa do 20 centimetrov. Zimske službe so na terenu, sneg pa na cestah vseeno povzroča veliko težav.

Na območju Tuhinjske doline, in sicer od naselja Laze do prelaza Kozjak, je zapadlo od 8 do 20 cm južnega snega. Sneg se oprijemlje cestišča, zato voznikom svetujemo, da zaradi slabih voznih razmer ne uporabljajo regionalne ceste preko prelaza Kozjak, saj je na tem delu ceste velika nevarnost zdrsa.

Tudi na območju prelaza Črnivec močno sneži, zato je regionalna cesta R1 225 Stahovica – Črnivec prepovedana za tovorna vozila, pri katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton. Promet na tem delu regionalne ceste je zelo otežen, zato voznikom svetujemo, da ne uporabljajo poti preko prelaza Črnivec.

Na območju centra mesta Kamnik, Podgorja in Volčjega Potoka so trenutno ceste normalno prevozne, dodatna previdnost in prilagojena hitrost voznim razmeram pa ne bo odveč.

Po napovedih meteorologov bo predvidoma do večera na severozahodu in v večjem delu osrednje Slovenije zapadlo od 25 do okoli 40 centimetrov snega. Glede na modelsko napoved Agencije RS za okolje, se največja intenziteta padavin obeta po 15. uri. Zaradi napovedanih močnih snežnih padavin, voznikom svetujemo, da se ne odpravljajo na pot, če to ni nujno potrebno.


<< Nazaj | Novice