Mali grad

Zimske počitnice v občini Kamnik

16.02.2018

 

Kamnik, v naročju zasneženih Kamniško-Savinjskih AlpBližajo se težko pričakovane zimske počitnice, ko se boste lahko zabavali na različne načine - lahko ste aktivni na snegu, drsalkah, se kulturno udejstvujete, družite v prostorih MC Kotlovnica in Makadam - Dnevne sobe ali pa se zabavate v mavričnem vrtiljaku. Ta je le nekaj namigov, kam se lahko odpravite, seveda pa naše mesto ponuja še marsikaj drugega zanimivega.

Na Veliki planinije v letošnjem letu zapadlo dovolj snega, da se bodo otroci lahko pozabavali na snegu, saj je Velika planina d.o.o. s sodelovanjem ŠD Grbina pripravila snežni park, kjer se bodo lahko otroci preizkusili na smučkah, in sicer vsak dan med 17. in 24. februarjem ter med 26. februarjem in 4. marcem. Občina Kamnik vsem kamniškim osnovnošolcem omogoča cenejše smučanje in sankanje na Veliki planini, tako da lahko otroci uživajo na smučkah celi dan le za 9 evrov. 

Pestro bo tudi v samem središču Kamnika, saj se bodo otroci lahko v času zimskih počitnic preizkusili tudi v drsanju na drsališču v Keršmančevem parku. V dopoldanskem času počitnic bo organizirana šola drsanja. Več informacij na povezavi http://otok-sporta.si/programi/tecaj-drsanja/. Drsališče bo obratovalo do 25. 2. 2018.

Prav tako imajo v Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik pripravljene poučne in zabavne dogodke, in sicer v enoti Kamnik v torek, 20. 2. 2018, in v sredo, 21. 2. 2018, od 10. do 12. ure: Lisica in jež v kamišibaj gledališču. Po predstavitvi si otroci izdelajo svoje mini kamišibaj gledališče, primerno pa je za otroke od 7. leta dalje. V četrtek, 22. 2. 2018, od 10. do 12. ure je za otroke od 7. leta dalje organizirano skupinsko reševanje kvizov Modri pes (prijave in informacije na telefonu: 01 831 12 17). V Krajevni knjižnici Šmarca se bo včetrtek, 22. 2. 2018, od 10. do 12. ure odvijala predstava z naslovom Repa velikanka v kamišibaj gledališču. Po predstavitvi si bodo otroci izdelali svoje mini kamišibaj gledališče. Primerno je za otroke od 7. leta dalje, prijave in informacije pa na telefonski številki: 01 839 43 11.

Društvo počitniško varstvo Kamnik organizira zimski mavrični vrtiljak, ki se bo zavrtel med šolskimi zimskimi počitnicami, in sicer od 19. februarjem in 23. februarja 2018. Poskrbeli bodo za celodnevno varstvo otrok in pester program v prostorih Mavričnega vrtiljaka. Tokratni zimski vrtiljak bo moč doživeti v duhu zimskih olimpijskih iger.

V okviru Projekta Večgeneracijski center Ljubljana Mladinski center Kotlovnica organizira v nedeljo, 18. februarja, v nedeljo, 25. februarja,  in v nedeljo, 4. marca, ob 16. uri v prostorih MC Kotlovnica Improigrarije in delavnico priprave impro nastopa. V četrtek, 22. februarja, četretek, 1. marca, in četrtek, 8. marca, ob 16. uri pa Makadam - Dnevna soba, Alprem vabi na ustvarjalnice v Dnevno sobo, kjer se bo odvijalo tudi kreativno druženje za otroke in mladino.

Naše mesto in njegova okolica pa ponujata še marsikaj, zato dobrodošli v Kamnik.

Fotografije: Velika planina d.o.o., Klemen Brumec, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, Društvo počitniško varstvo Kamnik in MC Kotlovnica


<< Nazaj | Novice