Mali grad

Zimske počitnice v Kamniku in okolici

19.02.2015

 

Sneg je pobelil Kamnik in okolico in ga spremenil v romantično deželico, v kateri poleg aktivnosti na snegu lahko uživate še na dolgih sprehodih po prelepi naravi v bližnji ter širši okolici pa raziskujete kulturne, kulinarične, pravljične in zgodovinske bisere.

Smučanja in sankanja se boste naužili na Veliki planini, kjer bo od tega vikenda dalje (14. februar) na voljo vlečnica Jurček. V primeru obiska organiziranih skupin bodo na smučišču prisotni tudi animatorji in učitelji smučanja.
Želite v miru uživati v lepotah edinstvene planine? Če je tako, potem vam priporočamo izposojo krpelj. Šolo smučanja pod vodstvom izkušenih vaditeljev smučanja vam omogočajo tudi na smučišču Osovje (Črna pri Kamniku), kjer sta na voljo dnevna in nočna smuka, sankanje pa je mogoče tudi pri Domu v Kamniški Bistrici.

Odkrijte nove razsežnosti sprostitve in obiščite Terme Snovik ki obljubljajo pravi termalni oddih in zanimive zimske pakete. Poleg kopanja v termalnih bazenih je na voljo izposoja palic za nordijsko hojo, v času počitnic pa bo poskrbljeno tudi za animacijo in pester športni program. V holističnem centru zdravja, Naravnem zdravilnem gaju, vam v času počitnic ob refleksni masaži stopal nudijo brezplačno infrardečo terapijo.

Zimske vragolije lahko doživite na drsališču na prostem v starem mestnem jedru Kamnika in sicer na parkirišču pri Frančiškanskem samostanu. V času zimskih šolskih počitnic bo na voljo šola drsanja (od 23. do 28. februarja), vsak dan med 10. in 12. uro pa tudi pestra animacija.

Prisluhnite zgodbam, ki jih s svojo bogato dediščino pripoveduje srednjeveško jedro Kamnika in obiščite spomenike, galerije, cerkve ali muzej. Posebno ponudbo za preživljanje prostega časa so pripravili tudi v hotelu Malograjski dvor.
Za otroke bodo v torek, 24. februarja 2015, med 10. in 12. uro v galeriji Mihe Maleš pripravili otroško delavnico z naslovom: Cvetlična tihožitja v različnih tehnikah. V sproščenem pubovsem vzdušju Puba Pod skalo boste v nedeljo, 22. februarja lahko uživali ob keltski glasbi zasedbe Sionna, v soboto , 28. februarja od 21. ure pa vas bo zabavala kamniška rock zasedba Scarecrew.

V Kulturno umetniškemu društvu HIŠA KERAMIKE, zakaj pa ne majolka, na Šutni 29v Kamniku, so v  času zimskih počitnic od ponedeljka, 23. februarja do petka, 27. februarja, pripravili delavnice z glino za otroke, in sicer dopoldan od 10.30  do 12. ure in popoldan od 17. ure do 18.30. Prispevek za en obisk (dve šolski uri) je 8 EUR, za tri obiske ob vnaprejšnji prijavi je 20 EUR, za ves teden, to je pet obiskov, dopoldan ali popoldan pa 25 EUR. Prijave sprejemajo do zapolnitve mest v prostorih KUD HIŠA KERAMIKE, zakaj pa ne majolka, kjer jih najdete od 16. do 19. ure, v soboto od 10. do 13. ure in v času, ko bodo  potekale  delavnice ter na telefon 041 662 446.

Nikakor pa ne izpustite nakupovanja domačih dobrot na tržnici Okusi Kamnika - Podeželje in Eko, ki bo potekala v soboto, 28. februarja med 8. in 13. uro na kamniškem Glavnem trgu.

Obisk v Kamniku obogatite z Okusi Kamnika, ki vam jih pripravljajo izbrani kamniški gostinski ponudniki.

Kamnik s svojo okolico ponuja res široko paleto možnosti za aktivno doživetje in je zato idealna destinacija za preživljanje nepozabnih trenutkov.

Besedilo in fotografija: Alenka Hribar, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice