Mali grad

Zimska akcija – nočno poročilo

06.02.2015

 

Štab zimske službe še naprej pozorno spremlja vremenske razmere in stanje na občinskih cestah. S strani izvajalca zimske službe, Komunalnega podjetja Kamnik d.d., smo bili obveščeni, da so zaradi močnega vetra nastali snežni zameti v višje ležečih predelih občine, kjer je zapadlo 10 centimetrov snega.

Največ težav v prometu v višje ležečih predelih povzroča močan veter, ki gradi zamete, zato so plužne enote preko noči odstranjevale zamete. Od 3. ure dalje, se izvaja posipanje asfaltnih cest v višje ležečih predelih občine.

Po najnovejši napovedi Agencije RS za okolje lahko danes do večera pričakujemo sneženje, v notranjosti Slovenije bo snega večinoma manj kot 20 cm. Veter bo prenašal sneg in gradil zamete. Do sobote zjutraj bo sneženje ponehalo. Tudi veter bo danes popoldne počasi slabel.

Štab zimske službe, ki je v 24-urni pripravljenosti, vsem voznicam in voznikom svetuje, naj se na pot z vozili odpravijo le, če je to res nujno. Še posebej pa opozarjamo, da morajo pozimi, ko so vremenske razmere nepredvidljive, udeleženci v prometu, predvsem vozniki motornih vozil, računati na možnost hitre spremembe voznih razmer.


<< Nazaj | Novice