Mali grad

Zgodovinski trenutek – premierni nastop Godbe Tuhinjska dolina

03.04.2017

 

Zgodovinski trenutek – premierni nastop Godbe Tuhinjska dolinaV nedeljo, 2. aprila 2017, se je pred Termami Snovik odvijal že 12. tradicionalni Velikonočni sejem, ki je bil prav nekaj posebnega. Sončno nedeljo je popestril premierni nastop Godbe Tuhinjska dolina in učenci Glasbene šole Kamnik. Navzoče so pozdravili direktorica Term Snovik Petra Zlatoper, podžupan Matej Slapar, poslanec Državnega zbora mag. Matej Tonin in predsednik TD Tuhinjska dolina g. Ivan Hribar.

Govorniki so izrazili ponos in zahvalo ustanoviteljem Godbe Tuhinjska dolina, saj je to zgodovinski trenutek in izredna pridobitev za Tuhinjsko dolino. Godba se je predstavila z bogatim programom. V nadaljevanju kulturnega programa so pod vodstvom profesorja Roberta Smolnikarja na klavirski harmoniki nastopili učenci Glasbene šole Kamnik Urh Poljanšek, Filip Maležič, Kristjan Grzinčič Semprimožnik, Matej Traven in Klemen Kotnik. Kulturni program je povezovala Jana Trebušak.

Začetki Godbe Tuhinjska dolina segajo v leto 2016, ko so se 14. decembra, prvič zbrali, v veliko manjši zasedbi. Število članov zelo hitro narašča, saj jih Klemen Leskovec nenehno vabi in spodbuja k sodelovanju. Za umetniški del, torej učenje in sestavo programa skrbi dirigent mag. Miha Kosec, ki se z vso pozornostjo posveča bolj ali manj izkušenim članom. Godba je pravzaprav nastala iz potrebe po igranju, poustvarjanju in seveda druženju mladih in mladih po srcu, ki imajo željo po igranju. Člani prihajajo iz Tuhinjske doline ali pa so kakorkoli povezani z njo.

Turistično društvo Tuhinjska dolina je v sodelovanju z Osnovno šolo Šmartno v Tuhinju, Glasbeno šolo Kamnik, Godbo Lukovica, Godbo Mengeš, Godbo Domžale, Mestno godbo Kranj realiziralo idejo  o ustanovitvi Godbe Tuhinjska dolina.

Naj zaključim z mislijo o glasbi: »Glasba lahko spremeni svet, ker lahko spremeni ljudi.« (Bono)

V današnjem času si želimo še veliko takšnih pozitivnih zgodb. Srečno Godbi Tuhinjska dolina na novi poti.

Besedilo: Jana Trebušak


<< Nazaj | Novice