Mali grad

Ženska ekipa Calcit Volleyball se seli v Ljubljano

19.09.2015

 

Aktualne državne prvakinje se v novi sezoni selijo v Ljubljano, kjer bo tudi njihovo domovanje. Na petkovi skupščini UOK Vital Ljubljana je bila tudi s strani ljubljanskega kluba prižgana zelena luč za združitev s Calcit Volleyballom, ki bo v Ljubljano preselil le prvo člansko žensko ekipo.

 

»Z vstopom v ligo prvakinj se je naš klub znašel v težavah, saj vemo, da v Kamniku nimamo primerne dvorane za tekme tako visoke ravni. Ob predpostavki, da se ta težava v bližnji prihodnosti ne bo rešila, smo bili prisiljeni, da svoje tekme v ligi prvakinj igramo v Ljubljani. Tako smo iskali možnost, da bi lahko še naprej imeli konkurenčno ekipo, ki bi bila ustrezno finančno in organizacijsko podprta, zato je bila nekako logična rešitev, da se skušamo združiti z enim od ljubljanskih klubov. Zavedamo se, da nekaterim navijačem našega kluba ne bo všeč, da se bo paradni konj kamniške odbojke v zadnjih letih preselil v Ljubljano, ampak drugače žal ni šlo. Samo na ta način lahko naš klub igralkam nudi pogoje, da bi lahko tekmovale na višji ravni, kot je samo državno prvenstvo. V Ljubljani smo nekaj časa iskali klub, kjer bi lahko zadostili svoje želje, da bi se v tej novi sredini dobro počutili in da bi bili po strokovni in organizacijski strani primerljivi s klubom, kamor bi šli. Naš namen je, da bi postali vodilni klub v Ljubljani, s ciljem, da bi, če se le da, združili najboljše ljubljanske igralke. Na včerajšnji skupščini UOK Vital Ljubljane je združitev uspela, novi klub se bo imenoval Calcit Ljubljana, želja pa je, da v ta klub z vzorčnimi pogodbami pridružimo še druge ljubljanske klube. Cilji in želje so vezani na to, da ne bo šlo le za muho enodnevnico, samo za ligo prvakinj, temveč da bi ta klub postal vodilni ženski klub v Sloveniji tudi v prihodnje,« je združitev Calcit Volleyballa in UOK Vital Ljubljane pojasnil Gregor Hribar, predsednik kamniškega kluba, ki se s prvo žensko ekipo torej seli v Ljubljano, v Kamniku pa bodo ostale vse druge selekcije, vključno z drugo žensko ekipo, ki bo igrala v 2. DOL – zahod.

"Ob tej priložnosti bi naše člane v Kamniku pozval, da bodo strpni, zahvaljujem pa se zdajšnjemu in prejšnjim vodstvom Vitala, da so v naši ideji prepoznali skupni cilj," je še dodal Hribar.

S selitvijo v Ljubljano bodo odbojkarice Calcita vse domače tekme igrali v eni od ljubljanskih dvoran. Tekme lige prvakinj bodo v Tivoliju, ni pa še znano, kje bodo igrale tekme domačega prvenstva, tekme pokalnega tekmovanja in kje bodo turnirji srednjeevropske lige.

»Po pravilniku o financiranju s strani Mestne občine Ljubljana so klubi, ki kandidirajo za finančna sredstva, dolžni vse svoje tekme igrati v Ljubljani. To pomeni, da bodo vse tekme v Ljubljani. V tem trenutku se še ne ve, v kateri, zato je ena naših prvih nalog, da skupaj z Mestno občino Ljubljano in upravljavci športnih dvoran v Ljubljani, čim prej najdemo ustrezno lokacijo. Želimo si sicer, da bi bilo to le na eni lokaciji, vendar se zavedamo, ker je do združitve prišlo tako pozno, da bi tu lahko prišlo do težave in da se bomo morali seliti v različne dvorane,« je glede igranja domačih tekem povedal Hribar.

V 1. DOL ženske ima svojo ekipo tudi UOK Vital Ljubljana, po pravilniku Odbojkarske zveze Slovenije pa en klub ne sme imeti dveh ekip v istem tekmovanju.

»Naša želja je, da zdajšnja ekipa Vitala igra v prvi ligi, ker je organizacijsko, tehnično in kakovostno zrela za to. Velika škoda bi bila, če to ne bi bilo možno. 47. člen pravilnika sicer govori, da isti klub ne sme imeti dveh ekip v prvi ligi. Naša prošnja na OZS šla v smeri, da bi nam to dovolila in nam pri tem pomagala. Če nam je Evropska odbojkarska zveza, ob tem, da si je pravico nastopa v ligi prvakinj priboril Calcit Kamnik, dovolila, da te pravice prenesemo na Calcit Ljubljana, pričakujemo, da bi v tem primeru tudi OZS imela razumevanje za nas,« je še dejal Hribar, ki je še enkrat poudaril, da je do združitve z UOK Vitalom in selitvijo v Ljubljano prišlo zaradi boljšega okolja pri zagotavljanju pogojev, da bi lažje uresničili svoje cilje, ki jih Kamničani imajo z žensko odbojko.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice