Mali grad

Ženska ekipa Calcit Volleya z dvema novima okrepitvama in prevzemom vodstva v 1. DOL

01.02.2018

 

Calcit Volley z dvema novima okrepitvama

Ženska ekipa Calcit Volleya z dvema novima okrepitvama in prevzemom vodstva v 1. DOLDober mesec dni pred koncem rednega dela državnega prvenstva se je ženska ekipa kamniškega odbojkarskega kluba okrepila z dvema novima igralkama. V klub prihajata Olivera Kostić in Frantti Alexandra Annelise.

Šestindvajsetletna odlična srbska odbojkarica Olivera Kostić se v svojo kamniško družino vrača po nekaj mesečni odsotnosti zaradi materinstva. Kostićeva je svojo odbojkarsko pot začela v domačem Kraljevu, nadaljevala v ekipi Tent Užice, Crveni zvezdi, s katero je bila tudi državna prvakinja Srbije, beograjskem Radničkem in grški ekipi Markopoulo Revoil, ki je bila njena prva ekipa v tujini. Dve sezoni je igrala v italijanski A-1 ligi. Prvo sezono v Urbini, zadnjo pa v Modeni. Kamničankam se je prvič pridružila pred sezono 2015/16 ter bila pomemben člen ekipe, ki je osvojila naslov slovenskih državnih prvakinj. 185 centimetrov visoka Kostićeva, ki igra na položaju korektorice, je s Calcit Volleyjem podpisala pogodbo do konca sezone 2018/19. Ekipi se bo pridružila v ponedeljek, prvič pa jo na igrišču pričakujemo na tekmi z OK Roto-Kema Puconci, ki bo soboto, 3. februarja, potekala v Puconcih.

Na mestu sprejemalke se Calcitovkam pridružuje tudi dvaindvajsetletna Američanka Frantti Alexandra Annelise. V Kamnik prihaja iz Chicaga, Illinois, pred prihodom pa je štiri leta igrala za večkratne ameriške prvakinje Penn State University. 189 cm visoka odbojkarica je s Calcit Volleyjem podpisala pogodbo do konca letošnje sezone, to je pa tudi prvič, da igra izven ZDA. V Calcitovem dresu se je predstavila že na današnji tekmi proti Zgornji Gorenjski, v kateri pa na parket še ni stopila.

Olivera Kostić: »Vesela sem, da se po tej novi izkušnji v življenju znova vračam na teren. Po koncu prejšnje sezone sem se pogovarjala s predsednikom Hribarjem in dogovorila sva se, da če bo po porodu moje telo pripravljeno na napore, ki jih zahteva takšna raven igranja, se bom vrnila v ekipo. Njemu in vsem ostalim v klubu bi se ob tej priložnosti rada zahvalila za zaupanje in razumevanje. Upam, da bom ekipi pomagala na najboljši možen način in da bomo sezono zaključili, kot je treba.«

Frantti Alexandra Annelise: »Zelo sem navdušena, da se priključujem ekipi kot je Calcit Volley. Močno si želim, da bi bil moj prispevek k uspehom ekipe kar se da pozitiven.«

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Pričakujem, da se bosta obe igralki vključili v izredno homogeno in pozitivno ekipo. Verjamem, da nam bosta obe predvsem na treningih prinesli še večjo izenačenost in pomagali, da skupaj z ostalimi dvignemo nivo kvalitete treninga na najvišjo možno raven, posledično pa tudi nivo naše igre. Olivero poznam, ne glede na to, da Frantti pa še ne toliko, je prvi vtis pozitiven in verjamem, da se bosta v ekipo dobro vklopili, z njima pa bomo še močnejši.«

Calcit Volley je po današnji prepričljivi zmagi nad Zgornjo Gorenjsko (3:0   -15 , -12, -16 ) zasedel prvo mesto na prvenstveni lestvici.


Kamničanke prevzele vodstvo v 1. DOL

Odbojkarice Calcit Volleyja so v zaostali tekmi 13. kroga 1. DOL za ženske v domači dvorani premagale Zgornjo Gorenjsko s 3:0 (15, 12, 16). Z zmago so s 36 točkami prevzele vodstvo na prvenstveni lestvici, v prihodnjem krogu, 3. februarja, pa jih čaka gostovanje v Puconcih, kjer se bo tekma začela ob 19. uri.

Calcit Volley – Zgornja Gorenjska  3:0 (15, 12, 16)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 120, sodnika: Stropnik (Pogorje), Valentar (Prevalje).

Calcit Volley: Grudina 4, Mihevc 12, Blažič 3, Igličar 1, Mihalinec 5, Zaplotnik 6, Pogačar 5, Zatkovič 11, Janežič (L), Brčić 1, Jerala 3, Mijoč 5, Pahor (L). Trener: Gregor Rozman.

Zgornja Gorenjska: Langus 3, Tanasković 1, Lužovec 3, Burja, Friškovec, Rozman (L), Zorman 4, Kregar 9, Ramić 1, Humerca. Trener: Aleš Centa.

Kamničanke so po neuspešnem gostovanju na zadnjem turnirju srednjeevropske lige v Bekescsabi, v zaostali tekmi 13. kroga domačega prvenstva gostile odbojkarice Zgornje Gorenjske. Mlade Gorenjke, za katere v letošnji sezoni igra Kamničanka Klara Kregar, so do zdaj osvojile deset točk, medtem ko so varovanke Gregorja Rozmana z današnjo zmago prevzele vodstvo na prvenstveni lestvici. Točko za njimi je Nova KBM Branik.

Na servis Katje Mihevc, ki je dosegla tudi dva asa, so domače odbojkarice povedle s 6:1, z dvema asoma pa je odgovorila tudi Klara Kregar, Kamničanka v dresu Zgornje Gorenjske za znižanje izida na 5:7. Toda ob boljšem servisu in bloku so domačinke po uspešnem napadu Katje Mihalinec na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo sedmih točk. V nadaljevanju niza sta priložnost za igro dobili Eva Pogačar in Eva Zatković, ki sta jo dobro izkoristili, niz pa je končala Katja Mihevc.

Pred drugim nizom je predsednik kamniškega odbojkarskega kluba Gregor Hribar s priložnostnim darilom čestital Katji Mihalinec in Manji Jerali za njun nedavni rojstni dan. Mihalinčeva je prejšnji teden praznovala 21-ti rojstni dan, najmlajša igralka v vrstah Calcit Volleyja pa 16-tega. Pogačarjeva in Zatkovićeva sta v igri ostali tudi v drugem nizu, v katerem so domače odbojkarice na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo treh točk. Že pred drugim tehničnim odmorom, ob katerem so gostje zaostajale za osem točk, sta v igro vstopili še Ana Zaplotnik in Helena Mijoč. Po dveh asih Mijočeve za vodstvo z 18:8 je bil drugi niz odločen, Rozman pa je v igro poslal še Manjo Jeralo in Lejo Janežič. Vodstvo z 2:0 v nizih je potrdila Jerala.  

S pomlajeno postavo, ki je končala drugi niz, je Gregor Rozman začel tretjega, gostje pa so do devete točke držale korak z domačo ekipo, zato je domači trener posegel po polminutnem odmoru. Tudi po njem se ekipa Zgornje Gorenjske ni predala, a le do 12. točke, kajti na servis Mihevčeve, so z blokom Zatkovićeve, ki je bila nato uspešna še v napadu, Kamničanke prvič v tem nizu prišle do občutnejše prednosti (18:13). S tem je bil odpor gostij dokončno zlomljen, zadnjo točko za vodstvom Calcit Volleyja na prvenstveni lestvici pa je z dvanajstim kamniškim asom na tekmi dosegla Zaplotnikova.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Danes je bil od prve točke naprej takšen pristop, kot si ga želim in zahtevam na vsaki tekmi. To moramo zdaj držati naprej, stopnjevati ritem, stopnjevati formo in pripravljenost, kajti pred nami je najbolj pomemben del sezone. To, kar delamo na treningih, moramo delati tudi na tekmah.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec

 


<< Nazaj | Novice