Mali grad

Že diši po… ne po pomladi, temveč po dobrodelnosti!

24.01.2014

 

Leto se je komaj dobro začelo in januar je že skoraj za nami. Po lanskoletnem dobrodelnem marcu, ko smo uspešno pomagali socialno ogroženim družinam iz Kamnika, zbirali zamaške za Dejana, obiskali Dom starejših občanov Kamnik in še marsikaj, smo se odločili, da v letošnjem marcu projekt še nadgradimo. Zavedamo se namreč, da je mnogim družinam in posameznikom čedalje težje.

Tudi letos se bomo dobrodelnosti lotili na več ravneh. Popoldan bomo polepšali varovancem Doma starejših občanov Kamnik, za njih pa bomo pripravili tudi majhno pozornost in družabni program. Pri tem nam bodo tako kot lani pomagali malčki iz Vrtca Antona Medveda Kamnik.

Nadaljevali bomo z zbiranjem zamaškov za Aljaža Kerna, dečka s cerebralno paralizo. Zamašek na zamašek bo Aljažu prinesel novo dvigalo, ki bo njemu in njegovi družini olajšalo življenje. Čisto malo je potrebno, da nam zbiranje pride v navado. Še lepši pa je občutek, da je potrebno tako malo, da se nekomu življenje spremeni na bolje. Na tem mestu pozivamo tudi kamniške gostince, da se pridružijo naši akciji zbiranja zamaškov.

Rdeča nit dobrodelnega meseca bo zbiranje hrane in pripomočkov za osebno higieno za socialno ogrožene družine iz Kamnika. V ta namen smo pripravili nekakšen razpis in pozivamo vse družine, ki bi potrebovale pomoč, da se nam oglasijo. Zagotavljamo vam, da bodo vaši podatki ostali anonimni. Študentski klub Kamnik bo tako v mesecu marcu zbirno mesto za omenjene potrebščine. Želimo se povezati z različnimi društvi in organizacijami, ki že pomagajo in verjamemo, da bomo skupaj polepšali življenje pomoči potrebnim družinam.

Posebno pozornost namenjamo tudi študentskim družinam. Tudi teh v Kamniku ni malo in zagotovo bi jim pomoč prav prišla. Pozivamo vse študentske družine iz upravne enote Kamnik, v katerih je vsaj en član družine študent in imajo otroci največ 3 leta, da se prijavijo na razpis. Vsem, ki se bodo prijavili na razpis in bodo ustrezali pogojem, bomo podarili otroški paket (plenice, pripomočki za otroke…) v vrednosti 50€. Prijave zbiramo do konca februarja po elektronski pošti, osebno na klubu ali po klasični pošti.

Ker je tek čedalje bolj popularna oblika rekreacije za katero je potrebno le dovolj volje in vztrajnosti, smo se na pobudo športnega dela našega kluba odločili, da bomo v marcu organizirali dobrodelni tek. O lokaciji in podrobnostih vas bomo obvestili v februarju.

Namen dobrodelnega meseca je tudi povezovanje med različnimi organizacijami v Kamniku, zato bomo s pomočjo kamniških tabornikov (Rod Bistriških gamsov) in ŠTD Lenuh izpeljali čistilno akcijo. Upamo le, da nas narava marca ne bo preveč razvajala s snegom, da bomo le to lahko že izpeljali.

V študentskih krogih je tudi širše poznana akcija Častim pol litra! Gre za akcijo Študentske organizacije Slovenije, ki spodbuja mlade k darovanju krvi. Tokrat pozivamo Kamniške dijake, študente in vse, ki se počutijo zdrave, da se nam pridružijo na eni izmed akcij, ki jo bomo organizirali v marcu.

Poleg dobrodelnosti, ki je neprestano v naših mislih, bomo še vedno aktivni tudi na drugih področjih. Vabimo vas, da v naši družbi preživite kakšen smučarski ali sankaški dan, se greste z nami razvajat v terme, obiščete kakšen koncert, družabni večer ali pa nas preprosto pridete pogledat v naše klubske prostore, kjer so vam na voljo računalniki za brskanje po internetu, mimogrede pa lahko natisnete kakšno skripto.

Vsa vprašanja, prijave na razpis in še kaj kar je povezno z dobrodelnim mesecem lahko naslovite na dobrodelni.skk@gmail.com ali pa se preprosto oglasite v naših prostorih na naslovu Glavni trg 23.

Vir: Študentski klub Kamnik


<< Nazaj | Novice