Mali grad

Zdrava Kneippova zabava v Termah Snovik

05.11.2018

 

Zdrava Kneippova zabava v Termah SnovikV Tuhinjski dolini je veliko možnosti za gibanje v naravi, zato smo v Termah Snovik 3. november popestrili z Zdravo Kneippovo zabavo. Sobotno počitniško razpoloženje se je začelo z jutranjo telovadbo pred termami ter nadaljevalo z vodno animacijo v notranjem bazenu.

Gostje in obiskovalci željni potepanja so se odpravili na pohod do kmetije, kjer so degustirali domače tuhinjske jedi, sledila pa je kulinarična delavnica, kjer so udeleženci pod taktirko Petre Zlatoper ustvarjali zdrave sladice po Kneippu. Popoldanska zdrava zabava se je začela z vodenim sprehodom po gozdu ter gozdno terapijo, pred termami je potekala delavnica aromoterapije, otroci pa so si na delavnici izdelovanja zeliščnih mil izdelali svoje milo.

Zdrav življenjski slog je eden od petih stebrov za zdravje telesa in duha po Kneippu, zato ga v Termah Snovik vključujemo v ponudbo, negujemo stare običaje in se povezujemo z okoljskim prebivalstvom. Prav zato smo v goste povabili priznano kamniško lončarko Tatjano Hlačer, ki je z otroki na svojevrsten in zanimiv način oblikovala glino.

Za konec Zdrave Kneippove zabave so se obiskovalci s pomočjo Martine Klodič lahko podučili o pravilnem dihanju in izvajali dihalne vaje za dobro počutje, otroke pa je zabaval Palček Snoviček, ki je podelil zaslužene nagrade vsem tistim, ki so ta dan zbrali vse Kneippove znake: gibanje, voda, hrana, zelišča in zdrav življenjski slog.

Besedilo: Terme Snovik, d. o. o.
Fotografije: Sabina Romšak


<< Nazaj | Novice