Mali grad

Zdrav duh v zdravem telesu na Osnovni šoli 27. julij Kamnik

29.11.2014

 

Sodelovanje staršev in šole je ključ do uspešnosti otrok v šoli. Vendar sodelovanje zgolj na učnem področju ni dovolj. Zelo pomembna je tudi vzgoja in vzgajanje tako delovnih navad, kot tudi navad za zdrav način življenja. Slednje je bil razlog, da smo se odločili, da učencem naše šoli in njihovim staršem v tem šolskem letu pripravimo dve srečanji.

Prvo srečanje je potekalo v petek, 28. 11. 2014. Rdeča nit srečanja je bila Zdravi duh v zdravem telesu.

Učiteljica Helena Šlebir Lekan je prisotne seznanila s problemom prekomerne telesne teže in debelosti, ki so posledica nepravilne prehrane in pomanjkanja gibanja. Udeleženci so se najprej teoretično podkovali,  v nadaljevanju pa pridobljene nasvete tudi praktično preizkusili. Učiteljica Janja Križnik je priskočila na pomoč učencem in staršem pri pripravi zelenjavnega namaza, učitelj Luka Svoljšak pa je v šolski telovadnici z zanimivim izborom vaj poskrbel, da so se učenci in starši tudi prijetno razgibali.

Srečanje je zaključila ravnateljica Jasna Lampe, ki se je od učencev, staršev in učiteljev poslovila  v upanju, da je bilo današnje srečanje prijetno, da so prav vsi odšli domov bogatejši za novo izkušnjo, ali pa vsaj za nov recept.

Besedilo in fotografije: ravnateljica Osnovne šole 27. julij Jasna Lampe


<< Nazaj | Novice