Mali grad

Zbor članov Medobčinskega društva invalidov Kamnik

15.03.2013

 

Popoldan je v gostilni Pri planinskem orlu v Stahovici potekal zbor članov Medobčinskega društva invalidov Kamnik, katerega se je udeležil tudi župan Marjan Šarec.

V letošnjem letu je Medobčinsko društvo invalidov Kamnik odprlo vrata novih prostorov (Novi trg 26). Ob današnjem zboru so, čeprav zaradi finančne situacije društvo ni pripravilo dodatnih dogodkov v namen odprtja, s simboličnim prerezom traku vseeno obeležili resnično prepotrebne prostore društva. Sprva je članice, člane in vabljene goste zbora pozdravil predsednik Medobčinskega društva invalidov Kamnik Janez Sedušak, ki je med drugim poudaril dobro sodelovanje društva tako med občino Kamnik kot tudi občino Komenda. Izčrpno je podal pregled opravljenega dela v letu 2012, kot tudi načrte dela društva za letošnje leto. Delovno predsedstvo nam je predstavilo različna poročila leta 2012.

Danes je ob zboru članov društva nekaj besed spregovoril tudi župan Marjan Šarec in povedal: »Vesel sem, da smo se zbrali v tako velikem številu. Videti je, da ste v društvu zelo aktivni in dejavni na mnogih področjih. Uspešno ste zaključili investicijo v nove prostore , kjer se boste lahko zbirali in izpolnjevali obveznosti društva. Bistveno je, da se družite in si zaupate morebitne tegobe. Človek je socialno bitje, osamljenemu človeku je zelo težko, če pa je družba prijetna, čas hitro mine ter se mnoge vsakdanje tegobe morda le pozabijo za kratek čas.« »Danes imamo tukaj tudi občinska svetnika Marinko Mošnik in Antona Iskro, slednji me večkrat opomne da le ne boš pozabil na nas. Oba prispevata velik delež k temu, da je sodelovanje med Občino Kamnik in vašim društvom uspešno. Vsak kamenček v mozaiku je dobrodošel. Držite skupaj in sodelujte ter zaupajte si še nadalje. Pozabimo na vsakdanje tegobe in politične slike in raje prijetno, ob druženju in medsebojnem sodelovanju, preživljajmo leto 2013, » je še dodal.

S pozdravnimi besedami in zahvalo za povabilo je zbrane nagovoril tudi župan občine Komenda Tomaž Drolec,  »Prepričan sem, da Medobčinsko društvo invalidov Kamnik, ki šteje tudi 94 članov iz Komende, dobro sodeluje z našo občino. Vesel sem, da ste v društvu aktivni in se udeležujete mnogih aktivnosti. Ljudje smo bitja, da se družimo in drug drugemu naredimo nekaj dobrega.«

Nekaj besed o pomenu invalidskih društev in delovanju le-teh pa je spregovoril tudi predsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije Drago Novak.

Za kulturno popestritev dogajanja je z recitacijo poskrbela Marinka Mošnik. Ob prijetnem druženju so zbrani kovali načrte za letošnje leto. 


<< Nazaj | Novice