Mali grad

Zaživelo je športno igrišče v Krajevni skupnosti Pšajnovica

27.09.2013

 

Kljub dežnim kapljam so bili obrazi krajank in krajanov Krajevne skupnosti Pšajnovica vedri, saj sta župan Marjan Šarec in predsednik Krajevne skupnosti Pšajnovica Srečo Dacar uradno predala v uporabo otroško in športno igrišče, na katerega so čakali več kot deset let.

V mesecu juniju smo v vasi Laseno pričeli z izgradnjo športnega igrišča, na katerega so krajani čakali več kot 10 let. Opravljen je bil izkop materiala, kjer se je utrdila površina za nasip tampona in kasneje grobega ter finega asfalta. Okoli igrišča so bili položeni robniki, na določenem delu tudi manjši podporni zid. Vzidani so bili temelji za postavitev športnih rekvizitov (zaščitne mreže, košev), uredila se je cesta za dostop na igrišče in javna razsvetljava. Nismo pa pozabili niti na naše najmlajše, saj smo tudi njim uredili otroško igrišče. Občina Kamnik je za športno igrišče namenila 40.000 evrov, 37.000 evrov pa so prispevali krajani.

Predsednik Krajevne skupnosti Pšajnovica Srečo Dacar je s ponosom stopil na novo igrišče ter se Občini Kamnik in županu Marjanu Šarcu zahvalil za vso podporo in pomoč. Nikakor pa ni pozabil na delo in pridne roke krajank in krajanov, ki so s 1.300 urami prostovoljnega dela pripomogli k igrišču, kjer se bodo pisale mnoge prijetne športne zgodbe.

Župan Marjan Šarec se je za novo pridobitev zahvalil in čestital predsedniku Krajevne skupnosti Pšajnovica ter vsem krajankam in krajanom. »Če ljudje znajo stopiti skupaj, če znajo sodelovati, potem je rezultat tu. Naša občina ima kar nekaj projektov, ki so nekje v preteklosti zastali in še čakajo na realizacijo. Vaša krajevna skupnost ima dva taka projekta, eden je mrliška vežica, drugi pa igrišče, ki ga danes odpiramo. Vesel sem, da se oba projekta bližata svojemu cilju, eden ga je dosegel, drugi ga, verjamem, tudi bo. Dokler ne bomo vseh teh projektov, ki so v preteklosti nekje zastali, rešili in usposobili za delovanje, do takrat pač ne moremo mirno spati. Na Občini Kamnik se že cel mandat soočamo s tem, da je potrebno ljudem zagotoviti kakovost bivanja. Kakovost bivanja pa ne pomeni beton, ampak pomenijo ljudje in pa prostor, kjer se lahko srečujejo, družijo, izmenjujejo izkušnje, kaj zapojejo ali se poveselijo. In v današnjih časih, ko denarja manjka na vseh koncih, je to še toliko težje. A kjer so ljudje, ki znajo stopiti skupaj, tam se težave hitro odpravijo. Kjer so ljudje pripravljeni darovati nekaj svojega, da ima nekdo drug ali pa celotna skupnost, tam je to pohvale vredno. Zato srčna hvala vsem krajankam in krajanom, hvala in zahvala, ker znate držati skupaj. Ponosni smo na vas, ponosni smo na vašo krajevno skupnost.«


<< Nazaj | Novice