Mali grad

Zaživelo drsališče v Kamniku

07.12.2012

 

Veseljo decembrsko vzdušje se je začelo že dopoldan, ko so mesto obiskali otroci kamniških osnovnih šol in vrtcev in z izvirnimi okraski okrasili smrečice. Te bodo na Glavnem trgu stale ves december in naredile naše mesto še bolj praznično in čarobno.

Od danes pa vse do konca zimskih šolskih počitnic boste v Kamniku lahko brezplačno drsali. Popoldan sta župan Marjan Šarec in v.d. direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urška Kolar odprla težko pričakovano drsališče na prostem in navzoče povabila tudi na ostale decembrske dogodke.

V sklopu le-teh bo potekala tudi dobrodelna akcija »Skupaj večji od neba – za otroke in družine iz poplavljenih območij«, ki jo pripravlja Zveza prijateljev mladine. Občanke in občani lahko še vedno sami donirate nekaj sredstev in s tem pomagate otrokom in družinam prizadetim v poplavah. Zbirna škatla se nahaja v prostorih Turistično- informacijskega centra Kamnik, Glavni trg 2, ki je odprt vsak dan od 10.00 do 18.00 ter vsako nedeljo od 10.00 do 14.00. Denar pa lahko nakažete tudi na račun Zveze prijateljev mladine Slovenije, odprtem pri Delavski hranilnici d.d.: SI56 6100 3512 232, sklic 00 07-2324, koda namena: CHAR in s tem pomagate sodržavljanom in narišete nasmeh na obrazu.

Obiskovalce je v večernih urah zabavala Nina Pušlar z bandom, trenutno ena najbolj priljubljenih mladih glasbenic v Sloveniji.

Zavod za turizem in šport v občini Kamnik vas na jutrišnjo, po napovednih vremenoslovcev, sneženo soboto, vabi na ARTish, priljubljeni festival s prodajno razstavo avtorskih del 30 ustvarjalcev z izdelki, kot je unikaten nakit, oblačila in obuvala, pohištvo, ilustracije, lutke, dodatki za dom, keramika ali leseni izdelke. Festival bo ponudil številne imenitne ideje za obdarovanje. Festival bo potekal med 10. in 19. uro. Ob 19. uri pa vas bodo ogreli štirje mladi, v tujini šolani jazz glasbeniki skupine Artbeaters.

Fotografije: Alenka Hribar in Janja Zorman Macura


<< Nazaj | Novice