Mali grad

Zaživela lokalna trgovina Polonika

01.02.2014

 

Župan Marjan Šarec je dopoldan prisostvoval odprtju lokalne trgovine Polonika.

Novo odprta trgovina, ki se nahaja na Šutni 2, je ideja mladih Kamničank Nike Novak in Polone Štolfa ter je nastala ob združitvi skupnih interesov in želja. Obe sta namreč veliki navdušenki zdravega načina prehranjevanja in ljubiteljici pristne, doma pridelane prehrane. Ker bi radi pomen uživanja lokalne in sveže hrane širili še med someščani, sta danes tako odprli vrata trgovine Polonika, ki ponuja lokalno pridelana živila, vinotoč, obrtniške izdelke, naravno kozmetiko, naravna prehranska dopolnila, izdelke iz volne, tekstila in še marsikaj. Kmetovalcem in pridelovalcem naše občine želita približati dejstvo, da njihov trud ni zaman in da znajo kupci ceniti živo, doma pridelano hrano, ki ima najbogatejšo biotsko vrednost.

Predvsem pa je njun namen v povezovanju slovenskih kmetij ter prebivalstva za povečevanje samooskrbe na območju občine Kamnik. Cilji mladih Kamničank so usmerjeni v prihodnost, saj želita povezati čim več lokalnih kmetovalcev, pridelovalcev in obrtnikov ter jih spodbuditi k še bolj aktivnemu pridelovanju, ki bi v končni fazi zadostil potrebe lokalne skupnosti, kasneje tudi vrtcev in šol.

Župan Marjan Šarec je s slavnostnim prerezom traku tudi uradno odprl trgovino, za katero pravi: »Danes pred nami stojita ponosni in pogumni podjetnici, Polona in Nika. Pred kratkim sta svojo vizijo predstavili tudi Občini Kamnik in kaj smo lahko drugega rekli kot, od besed k dejanjem. Na nas je, da ju s svojim obiskom podpremo in ne tarnamo, kako ničesar ni, kako se ničesar ne da. Polona in Nika sta nam pokazali pot, da se da, če je volja. Polonika se odlično vključuje tudi v projekt »Okusi Kamnika«, ki smo ga vse bolj uveljavili tudi izven meja naše občine. Iskrene čestitke k pridobitvi, predvsem pa vsem nam, da imamo trgovino, ki podpira slovensko in lokalno pridelano hrano.«

Za spremno besedo je poskrbela priljubljena televizijska in radijska voditeljica Jasmina Kandorfer.


<< Nazaj | Novice