Mali grad

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je prisluhnil željam turističnih ponudnikov

28.11.2018

 

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je prisluhnil željam turističnih ponudnikovZavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je predstavnikom turističnih ponudnikov v Kamniku predstavil rezultate minulega dela ter predstavil svoje načrte za v prihodnje. Takšna srečanja potekajo vsaj dvakrat letno, ko Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik prisluhne tudi željam ter potrebam posameznih ponudnikov. Tokrat je srečanje potekalo pri novem turističnem ponudniku – Hotelu MD Kamnik. To je novo ime za ponovno oživljeni mestni hotel Malograjski dvor. Vizijo hotela je ostalim ponudnikom predstavila Yana Soloviova, managerka omenjenega hotela.

Na srečanju se je ponudnikom predstavil tudi v. d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger, ki je v dolgoročnih načrtih omenil tudi uvrstitev Velike planine na sezname Unicefove dediščine. Ekipa Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik pa je predstavila projekte in rezultate minulega dela ter načrte za prihodnje leto.

Med drugim se je vodja sektorja turizem Nina Irt zahvalila turističnim ponudnikom za ponovno rekordno turistično sezono ter med prihajajočimi projekti izpostavila tudi sodelovanje z investitorjem razgledni ploščadi na Starem gradu, evropsko srečanje motoristov Gold Wings, Sanjsko poroko na TV Slovenija ter projekt Po sledeh pastirjev, ki zajema postavitev 18 informativnih tabel na Veliki planini. Helena Treska, vodja sektorja turizem, pa je naštela sejme na katerih Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik načrtuje predstaviti Kamnik kot turistično destinacijo ter projekte v okviru javnega razpisa, ki ga je razpisalo Ministrstvo za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo.

Turistične ponudnike je nagovoril tudi podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi, ki je poudaril pomen turizma ter izpostavil potrebo po sodelovanju med ponudniki in Občino Kamnik.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice