Mali grad

Zavod za turizem in šport v občini Kamnik na predstavitvi Osrednjeslovenske regije v Beogradu

10.10.2012

 

Zavod za turizem in šport v občini Kamnik se je v petek, 5. oktobra 2012, v okviru Javnega zavoda Turizem Ljubljana udeležil predstavitve Osrednjeslovenske regije v Beogradu.

Namen obiska v srbski prestolnici je bila predstavitev Osrednje Slovenije, seveda tudi občine Kamnik, za katero so obiskovalci, pokazali izredno zanimanje in navdušenje. Dogajanje na Trgu republike v Beogradu sta popestrila maskota Ljubljane, Ljubljanski zmajček in orkester harmonikašev Pustotniki, ki so igrali na dvonadstropnem panoramskem avtobusu Veseli Janez, ki je poslikan tudi z motivi občine Kamnik.

Promocijskega dogodka se je v petek, 5. oktobra med 10. in 18. uro udeležilo približno 10.000 obiskovalcev. Prisostvovala sta tudi Njegova ekscelenca Franc But, veleposlanik RS v Srbiji ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo RS mag. Radovan Žerjav. Med drugimi so prireditev obiskale tudi osebnosti iz srbskega javnega življenja, kot so komponist in dirigent Vojkan Borisavljević; Nenad Ćirić, igralec Pozorišta Atelje 212, komponista Kornelije Kovač in Aleksandar Sanja Ilić. Predstavitev so povzeli številni mediji, občina Kamnik pa je bila v okviru Osrednjeslovenske regije predstavljena tudi v dvourni oddaji Žikina šarenica na RTS.

"Promocije smo se udeležili tudi kamniški turistični ponudniki, in sicer Zavod za turizem in šport v občini Kamnik, Hotel Malograjski dvor, Terme Snovik in Velika planina. Vtisi sodelujočih ponudnikov so pozitivni. Veseli Janez z orkestrom harmonikašev Pustotnik je privabil številne obiskovalce, mi pa smo novih dogodivščin željne obiskovalce povabili v kamniške konce. Pripravili smo skupno ponudbo, in sicer 2-dnevne pakete za obiskovalce. Paket vključuje spanje z zajtrkom v Hotelu Malograjski dvor oziroma v Termah Snovik, izlet na Veliko planino, kopanje v Termah Snovik, sprehod v parku Arboretum Volčji Potok, ter obisk Zdravilnega gaja Tunjice. Srbski obiskovalci so se z veseljem ustavili na Trgu republike, saj jih je promocija kamniških znamenitosti zanimala. Beograjčani so nas lepo sprejeli, všeč jim je bila naša glasba, ob zvokih harmonike so plesali in se zanimali za obisk naših krajev," je o skupni promociji dodala Polona Grahek, vodja marketinga Velika Planina d.o.o.

Prvi rezultati obiska so novi izleti, ki so jih kreirale Terme Snovik s srbsko agencijo KON-TIKI, v dogovorih pa smo tudi s Kompasom Beograd.

Po odzivih množice obiskovalcev in prisotnih lokalnih medijev kaže, da so Srbi navdušeni nad ponudbo Slovenije, iz prve roke pa smo izvedeli, da so seznanjeni z lepotami Kamnika in ga bodo z veseljem obiskali. Po obisku smo že prejeli prva povpraševanja.

Besedilo: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik in Turizem Ljubljana
Fotografije: Pavel Koplan


<< Nazaj | Novice