Mali grad

Zasnežena planina pričakala pastirčke

27.02.2013

 

Bajtarji našega PD »Bajtar« Velika planina smo kot že dolgo vrsto let – letos že 28. - organizirali »Pastirčkove igre« v Velikoplaninskem stanu. Že v petek je snežni teptalec utrdil progo, a v večernem času , ponoči in zgodaj zjutraj to soboto, sta sneg in veter naredila svoje. Snežna odeja je res visoka in udiralo se je, da je bilo težko napredovati. Zaradi tega, ker je bil »Parlament«, koča Agrarne skupnosti Velika planina, ki jo dobimo v uporabo za ta dogodek, popolnoma »zafrajhana« in je bilo nemogoče, da bi v doglednem času rešili ta problem, smo se dogovorili, da naredimo tekmovanje ob Dolinškovi koči. V njej so naši člani tudi skuhali čaj, ter pripravili hot-dog za otroke, ki so tekmovali.

Marsikateri tekmovalec je obupal nad razmerami, ostal sredi poti, se obrnil, ali sploh ni šel na planino. Le vztrajni so zmagali, prinesli sonce na planino in kasneje tudi nastopili na tekmovanju. Lani je bilo tekmovalcev 27, letos le trije. A bajtarji se držimo svoje tradicije in tekmovanje se vedno opravi, tudi če bi bil le en tekmovalec.

Veselje je bilo gledati te zardele obrazke, po končanem tekmovanju, ko so prejemali priznanja in medalje. Vredno se je bilo potruditi. Hvala tudi staršem, ki so zmagali skupaj z njimi. Zmagali so že v tem, ko so prišli, potem ker so tekmovali in nato spet po visokem snegu napredovali po poti proti domu. Nekateri pa so ostali na planini, kjer bodo preživljali šolske počitnice.

Tekmovali so: Žan in Maj Babačič ter Timotej Poznič.

Mogoče pa drugo leto ne bo take obilice snega in bo več tekmovalcev. Zahvala tudi vodji tekmovanja Kristijanu Markoviču in njegovi ekipi. Hvala vsakemu posebej, ki je doprinesel, da je tekmovanje uspelo.

Se vidimo 1. maja na Turnem smuku.

Besedilo in fotografije: Helena Plahuta


<< Nazaj | Novice