Mali grad

Zaradi tlenja električne napeljave enota Palček zaprta

22.01.2014

 

Kot so nas obvestili gasilci PGD Šmartno v Tuhinju je v enoti Palček, Šmartno 13b, Laze, ponoči prišlo do tlenja električne napeljave pri kurilni peči v kurilnici vrtca.

Poklicali smo ravnateljico Vrtca Antona Medveda Kamnik Renato Hojs, ki nam je povedala, da je tlenje ob 6. uri zjutraj opazila vzgojiteljica in o zadevi obvestila pristojne službe. "Glede na zgodnjo uro otrok v vrtcu še ni bilo. Ker pa je prišlo do zadimljenja prostorov vrtca in v njih trenutno bivanje ni možno, je enota Palček do nadaljnjega zaprta, vzgojno - varstvena dejavnost za otroke iz enote Palček pa je organizirana v enoti Rožle, Novi trg 26b, v prvem nadstropju - večnamenskem prostoru," je še dodala ravnateljica.

Na intervenciji, kjer so gasilci PGD Šmartno v Tuhinju in PGD Kamnik s hitrim posredovanjem preprečili, da bi se ogenj razširil po kotlovnici, je bil prisoten tudi župan Marjan Šarec, ki je poudaril smortnost evakuacijskih vaj v vrtcih in šolah, saj se je prav danes pokazala organizacijska in tehnična pripravljenost vzgijoteljice za varno in učinkovito ukrepanje v izrednih razmerah. 


<< Nazaj | Novice