Mali grad

Zaradi spremenjene odločitve Ministrstva za infrastrukturo, Direktorata za promet, bo »Kamnikbus« v nedeljo, 1. februarja 2015, prenehal z vožnjo

18.01.2015

 

Spoštovane uporabnice in uporabniki »Kamnikbus-a,«

obveščamo vas, da bo zaradi spremenjene odločitve Ministrstva za infrastrukturo, Direktorata za promet, »Kamnikbus« v nedeljo, 1. februarja 2015, prenehal z vožnjo.

Občina Kamnik je v ponedeljek, 12. januarja 2015, s strani Ministrstva za infrastrukturo, Direktorata za promet, prejela pojasnilo o izvajanju linij »Kamnikbus-a« na območju kamniške občine. Kot so zapisali, so po preučitvi linij ugotovili, da gre za enake linije, ki so navedene tudi v tripartitnem dogovoru med Občino Kamnik, pristojnim ministrstvom in podjetjem Kam-Bus d.o.o., zato opozarjajo, da je za te linije določeno prehodno obdobje do konca avgusta 2015. Po tem prehodnem obdobju Ministrstvo za infrastrukturo ne bo več registriralo teh linij, zato pričakujejo, da bo lokalna skupnost v navedenem prehodnem obdobju našla ustrezno rešitev oziroma izvedla javni razpis.

Do sedaj je bil projekt »Kamnikbus« v celoti financiran s strani Občine Kamnik, in sicer na podlagi tripartitnega dogovora med Občino Kamnik, Ministrstvom za infrastrukturo in podjetjem Kam-Bus d.o.o.. Občina Kamnik je bila tudi v letu 2015 pripravljena financirati nadaljevanje projekta. Žal je prišlo do zapleta na strani Ministrstva za infrastrukturo, ki bi moralo podpisati tripartitni dogovor, saj gre za izvajanje dodatnih linij v okviru opravljanja gospodarske javne službe, za katero ima podjetje Kam-Bus d.o.o. s strani omenjenega ministrstva podeljeno koncesijo. Takšen tripartitni dogovor je bil namreč sklenjen tudi preteklo leto in z njegovim izvajanjem ni bilo nikakršnih težav. Kljub temu, da ministrstvo zaradi izvajanja dodatnih linij ni imelo nobenih finančnih obveznosti, je podpis tripartitnega dogovora zavrnilo, Občino Kamnik pa napotilo, naj za dodatne linije izvede javni razpis. Le-ta pa ni izvedljiv, saj je na tem območju edini koncesionar podjetje Kam-Bus d.o.o., ki lahko ponudi takšne linije.

Kljub prizadevanjem, da bi ohranili »Kamnikbus«, katerega število uporabnikov se je vseskozi povečevalo in je bil med občankami in občani dobro sprejet, smo žal primorani projekt zaključiti, kar obžalujemo tako na Občini Kamnik, v podjetju Kam-Bus d.o.o. kot tudi na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik.

Uporabnice in uporabnike avtobusnih linij Kam-Bus-a obveščamo, da bo podjetje zagotovilo redne avtobusne linije, kot ste jih bili vajeni pred uvedbo »Kamnikbus-a«, hkrati pa vas obvešča, da vam bodo po ukinitvi »Kamnikbus-a« vrnili denar za neizrabljene kuponske vozovnice.

    


<< Nazaj | Novice