Mali grad

Zaposlena oseba Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik okužena, a v službi še ni kazala znakov okužbe

19.03.2020

 

Zaposlena oseba Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik okužena, a v službi še ni kazala znakov okužbeObveščamo vas, da smo bili včeraj zvečer, 18. 3. 2020, seznanjeni z informacijo o okužbi s koronavirusom zaposlene osebe Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik. Zaposlena oseba je bila v šoli zadnjič prisotna 11. 3. 2020, takrat pa še ni kazala znakov okužbe.

O tem smo obvestili pristojne službe, skladno z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Obveščeni so bili tudi zaposleni in starši.

V Osnovni šoli Frana Albrehta Kamnik so bili izvedeni vsi ukrepi za preprečitev in širjenje morebitne okužbe. Zaposlene smo opozorili, da so pozorni na kakršne koli znake okužbe s COVID-19 (visoka temperatura, kašelj in težko dihanje). V primeru suma na okužbo smo jim naročili, da pokličejo zdravnika oziroma zdravstveni dom občine, v kateri živijo.

Besedilo: Osnovna šola Frana Albrehta Kamnik


Preventivni ukrepi

Pri vsem tem naj poudarimo, da za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ.  


<< Nazaj | Novice