Mali grad

Zaplesali smo s snežinkami

03.12.2013

 

V avli Osnovne šole Šmartno v Tuhinju se je odvijala zimsko obarvana prireditev z naslovom Ples snežink. Zbranim se je pridružil tudi župan Marjan Šarec.

S plesnimi koraki, zvoki pesmi in govorjeno besedo učenk in učencev kamniške šole, smo skupaj vstopili v praznični decembrski čas. Z ljudskimi plesi so dogajanje obarvali učenci 1., 2., 4. in 5. razreda. Prvošolci in drugošolci so bili že prav zimsko razpoloženi in so se predstavili s točko »Kaj je sneg«. Mladinski pevski zbor je ubrano zapel božično obarvane pesmi. Ambrož Poljanšek in Anja Štefan sta z deklamacijo nagovarjala, naj k nam že pridejo snežinke. Plesni gibi učenk in učencev so več kot navdušili zbrane, dogodek pa je popestrila še dramatizacija z naslovom Ples snežink.

Ob decembrskem vzdušju, čeravno še brez snežnega vzdušja, ki pa so nam ga iskreno in igrivo pričarali učenci šole, je zbrane na prireditvi nagovoril tudi župan Marjan Šarec. Ob prihajajočem letu jim je zaželel obilo zdravja, uspehov in optimističnih misli. »Današnjo prireditev so pripravili naši otroci s čudovito preproščino, ki so dali vse od sebe zato, da nam bodo danes pokazali najboljše kar znajo. In veselimo se tega. Naši otroci so se potrudili, da bi nam vsem pričarali kanček veselja, kanček topline v srce, da odpremo svoja srca za drug drugega. Ne iščimo v sočloveku napak, iščimo tisto kar je dobro. Samo besede niso dovolj, slediti morajo tudi dejanja. In december je čudovita priložnost za to, da si damo tisto najlepše kar si lahko damo, svoje srce, del sebe in da smo do sočloveka tudi prizanesljivi. Kajti brez napak ni nobeden izmed nas, nikoli ni bil in tudi nikoli ne bo. V prihajajočih praznikih vam želim vsega lepega, predvsem notranjega miru, ne toliko na zunaj z bleščavostjo luči in ognjemetov, ampak navznoter, da se bomo razumeli in da bomo prijatelji. Potem bosta tudi Božič in Novo leto izzvenela tako kot morata.«

Po prireditvi so se gostje lahko sprehodili do stojnic novoletnega dobrodelnega sejma, kjer so učenci ponujali svoje unikatne izdelke. Vsi zbrani prispevki bodo namenjeni pomoči socialno ogroženim znotraj šolskega prostora.

Za vezno besedo današnje prireditve sta poskrbela učenca Lea in Aljoša.


<< Nazaj | Novice