Mali grad

Zapadlo od 10 do 15 centimetrov snega

14.01.2013

 

Prave zime ni, če ni snega, snežna odeja pa je Slovenijo nazadnje prekrila pred enim mesecem. Zaradi dopoldanskih snežnih padavin in nizkih temperatur je koncesionar KPK d.d., včeraj, v nedeljo, 13. januarja, ob 10. uri pričel s preventivnim posipanjem občinskih cest. Kot so napovedovali vremenoslovci, se je sneženje ponoči oziroma zjutraj še okrepilo.

Danes, ob 2. uri zjutraj, je Komunalno podjetje Kamnik d.d., ki v okviru koncesijske pogodbe izvaja zimsko službo na območju občine Kamnik, pričelo s pluženjem in ob 4. uri s posipanjem v hribovitih predelih občine ter na območju mesta in okolici.

Do 2.30 ure je največ snega zapadlo na območju Tuhinjske doline, Motnika ter Špitaliča (do 15 cm), v Kamniku z okolico pa 11 cm snega. Ker sneženje še ni ponehalo, bo potrebno ceste ponovno plužiti in posipati, nato pa se bo začelo čiščenje pločnikov.

Nadzorna služba občine Kamnik (Sandi Borec in Robert Zajc) je od zgodnjih jutranjih ur na terenu, prav tako so na cestah vse plužne skupine.

Trenutno, ob 6. uri zjutraj, je promet upočasnjen. Občinske ceste so prevozne, prav tako so prevozne regionalne ceste. O stanju na cestah vas bomo sproti obveščali.

Voznike pozivamo k strpnosti ter, da vožnjo prilagodijo snežnim razmeram.


<< Nazaj | Novice